Tavas Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından okulların kantinleri denetlendi.Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçe genelindeki öğrencilere hizmet veren kantinlerde hassas bir inceleme gerçekleştirdi.
Okulların açılmasının ardından okulların kantinlerinde satılan gıdaların üretim ve son kullanma tarihleri, kantin ve çalışanlarının temizliği denetlendi.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Okullarda çocukların beslenmesinde hizmet veren kantinlerin temizlik ve hijyen konusunda gerekli tedbirleri almaları bizim için çok önemli. Geleceğin varisi olan öğrencilerimizin sağlıklı koşullarda, sağlığa zararlı olmayan yiyecek ve içecek tüketmeleri gerekmektedir. Bu yüzden çocukların gelişimlerine katkıda bulunmak en büyük önceliğimizdir. Gerekli hijyen kurallarının sağlanıp öğrencilerimizin sağlığına zarar gelmemesi için ekiplerimizin denetimleri sıklıkla devam edecektir. Buradan okul kantin işletmecilerimize de bu denetimlerde bize yardımcı oldukları ve titiz çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Zabıta Müdürü Şükrü Güçer," Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz halk sağlığı için farklı iş kollarındaki işletmelerin denetimlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor. Tavas Belediyesi olarak tek gayemiz, işletmelerin standartlara uygun olarak hijyen ve temizlik kurallarına riayet edecek şekilde hizmet vermesidir" dedi.

Ayrıca ekipler tarafından işletmecilere uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verildi.