Denizli Devlet Hastanesi Spor Hekimi Uzman Dr. Devrim Şükrü Ayral, ülkemizde son yıllarda yaygınlaşan spor hekimliği hakkında bilgi verirken, Denizli’de profesyonel ve amatör sporcuların tüm sakatlıklarında kendilerine başvurarak tedavilerini yaptırabileceklerini söyledi.
Ayral, spor hekimlerinin federasyonlar ve sağlık kurumlarının ön gördüğü şekilde sporculara 'spor yapabilir' raporu düzenlediğini belirterek, "Menüsküs, ön çapraz bağ yaralanması gibi ciddi sporcu yaralanmalarının tanı ve tedavilerini yaparak, gerekli durumlarda rehabilitasyon programlarını planlarken, gerekli durumlarda ise ortopedik artroskopik cerrahiye hastayı yönlendirir. Çocukluk çağı sporcu sakatlıklarının hepsinin tanı ve tedavilerini yapar. Osgood schlatter gibi sıçrama sporlarına bağlı diz yaralanmalarını tedavi eder. Spor sakatlıkları rehabilitasyon tedavisi için ev programları veya spor salonu programları verir. Topuk dikeni, tenisçi dirseği gibi sorunların egzersiz ve ESWT cihazı ile tedavisini yapar. Obezitenin sporla tedavisi, hastalıkların ve sakatlıkların önleyici, koruyucu egzersiz tedavilerini yapar" dedi.

ACAR: "ERKEN TANI ÖNEMLİ"
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar da, kamuda Medikal Onkolog gibi, Spor Hekimi gibi özel birimlerin açılmasının sağlık sektöründe Denizli için büyük ayrıcalık olduğunu söyledi. Acar, "Kanser hastalığı dünyada ve ülkemizde ölüm nedeni olarak, kalp-damar hastalıklarının hemen ardından gelen önemli bir sağlık sorunudur. Tedavisi güç olan kanser hastalığında erken tanı çok önemlidir. Hastalıkta önlem alınır, tedaviye erken başlanırsa, kanser ölümcül bir hastalıktan çıkar" dedi. 

"POLİKLİNİK DENİZLİ'DE İLK"
Spor Hekimliği Polikliniği'nin Denizli’de ilk kez açıldığını vurgulayan Acar, "Genç nesillerin sağlıklı yetişmesi açısından sporun ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda Denizli’de ilk kez Spor Hekimliği Birimi kurularak profesyonel ve amatör sporla uğraşan her yaştan bireylerin sağlık kontrollerinin yapılması, spora katılımında ortaya çıkan sorunları ve yaralanmalarının çözümleri, sağlığın korunması ve geliştirilmesi yönünde sporun yararlarının eğitim yoluyla bireylere aktarılması ve tedavisinde egzersizin fayda sağladığı değişik hastalıklar spor hekimliği adı altında tedavi görebilecektir" şeklinde konuştu.