Türkiye Yeşilay Cemiyeti Denizli Şubesi'nin “Sorumlu Gençlik Sorunsuz Gelecek” projesi kapsamında eğitim gören 44 liseli genç Bayramyeri'nde açılan dev standa binlerce kişiye sigara, alkol ve bağımlılık yapan maddelere konusunda uyardı, bilinçlendirdi. Afişler asan, broşürler dağıtan, tiyatro gösterisi sergileyen gençler yüzlerce kişiyi de sigara bırakmak için ikna etmeyi başararak güne damga vurdular. 


Türkiye Yeşilay Cemiyeti Denizli Şubesi, “Sorumlu Gençlik Sorunsuz Gelecek” isimli önemli bir projeyi yaklaşık 3 ay önce başlatarak önemli bir hareketin başlangıcını yaptı.   Merkezde okuyan  11 meslek lisesinden 44 öğrenci ve 11 rehber öğretmene Yeşilay Cemiyeti, Emniyet Müdürlüğü ve Halk sağılığından yetkili uzmanlar tarafından bağımlık yapan maddeler ve bu maddelerden korunma yolları konusunda eğitimler verildi. Başta alkol, uyuşturucu ve sigara gibi bağımlılık yapan her türlü illetten çocukları uzak tutmayı ve temiz bir gelecek oluşturmayı hedefleyen proje kapsamının ikinci ayağında ise 44 öğrenci, Denizli Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Merkezi ve  AMATEM’i, Pamukkale Üniversitesi  Onkoloji ve Psikiyatri bölümünü ziyaret ederek yetkililerden  bilgi aldı. Hatta bağımlılık nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan ve kurtulmaya çalışan hastalarla sohbet ederek, bağımlılığın hayatlarını nasıl karartabileceğini kulaklarıyla duydular. Bağımlılık yapan maddeler yerine sağlıklı yaşamın önemini kavrayan gençler, doğa yürüyüşleri ve aktiviteleriyle de herkese örnek olmayı başardı. 

YÜZLERCE KİŞİYE SİGARA BIRAKTIRDILAR
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Denizli Şubesi, projenin son ayağında ise Bayramyeri'nde 44 gönüllü genciyle birlikte alkol, sigara, bağımlılık yapan maddeler üzerine dev bir stant açtı. 
Etkinliğe Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan başta olmak üzere bir çok protokol üyesi de etkinliğe katılarak, bağımlılık yapan maddelere karşı savaşta destek verdi. 44 öğrenci stantlarda tek tek yüzlerce Denizliliye alkol, uyuşturucu, sigara gibi madde bağımlılığı yapan zehirler hakkında bilgi verdi. Afişler astı, broşürler dağıttı. Yapılan deneylerle de bir sigaranın insan vücuduna etkisi görsel olarak aktarıldı. O anlarda ise herkes bir sigaranın insan vücuduna nasıl etki ektiğini görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Etkinlikte ayrıca öğrenciler, bağımlılık yapan maddelerin insan güncel yaşamına nasıl etki ettiğini sundukları tiyatro gösterisiyle göstermeyi başardı. Dahası güne damgayı 44 liseli genç, stantlara gelen ve davet edilen yüzlerce Denizliliyi sigarayı bırakmaya ikna ederek başardı. Gençler, etkinliğe destek veren Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün uzman hekimlerine yönlendirerek sigara bırakma yolunda önemli bir adım atmalarını sağladı. Etkinlikte mahalli sanatçılar Fazıl Cengiz Eskin, Ramazan Efe ve Sultan Torun'da ezgileriyle Bayramyeri'ni şenlik alanına döndürdü. 


BİR ÇOCUĞUMUZU KURTARSAK BİLE YETER 
 Bağımlılık yapan maddelere karşı herkesi uyaran Türkiye Yeşilay Cemiyeti Denizli Şubesi Başkanı Ümit Bayagut şunları söyledi, “Her türlü bağımlılık insan hayatını kararttığı gibi çevresine de olumsuz birçok etki bırakmakta. Bu nedenle çocuklarımızı bu tür illetlerden korumak hepimizin görevi. Projemizin amacıda bu. Bir öğrencimizi kurtarabilirsek bizim için büyük başarı olacaktır. Bugün projemizin son gününde 44 öğrencimiz, madde bağımlılığına karşı bir nefer gibi büyük bir savaş vererek elde ettikleri bilinçle yüzlerce Denizliliye ulaştı. Ve bir çok kişinin sigarayı bırakmalarını sağladı. Açtığımız stantlarda ise 7'den 70'e herkesi bilinçlendirdik. Cemiyet olarak bundan sonrada bu tür aktivite ve projelerle bağımlılık yapan maddelere karşı savaşımız sürecek" dedi.