Yağın vücuttan doğru bir şekilde atılması engelleyen şeker yerine kuru kayısı gibi gıdaların tüketilmesi tavsiye edildi. 
Aşırı tatlı tutkunlarının şeker yerine hangi gıdalarla beslenmesi gerektiği konusunda bilgiler veren Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, “Yağın vücuttan doğru bir şekilde atılmamasının suçlusu yemekteki fazla şekerdir. Yapmanız gereken tek şey, şekeri hayatınızdan çıkarmak. Şeker olan gıdalar tüm şekerli tatlılar, çikolata, beyaz un ile yapılmış tüm hamur işlerinde, kek, çörek, börek, pirinç pilavı, muz, mısır, patates, havuç ve çok şekerli meyveler olan incir, üzüm ve kavundur. Burada sözünü ettiğimiz şeker, bilmediğimiz şekerleri de içeriyor.Tatlı yersek , kan şekeri yükselir ve vücut insülin üretir.Kan şekeri ne kadar yükselirse, o kadar insülin üretilmiş olur ve bir o kadar da karbonhidratlar yağa dönüşür” dedi.
Şeker yerine doğru karbonhidratların tüketilmesini öneren Dr. Ateşsaçan, “Pirinç pilavı yerine, az yağlı bulgur pilavı. Makarna yerine, kepekli makarna veya tam integral makarna. Şeker yerine, 2 kuru kayısı veya 1 adet hurma. Fındık yerine, leblebi. Beyaz ekmek yerine, çavdar, yulaf veya tam buğday ekmeği. Beyaz un yerine, tam buğday unu. Çok tatlı bir incir yerine, şeftali veya nektari. Kırmızı elma yerine, yeşil elma tercih etmeliyiz. Bir bardak portakal suyunun yerine, bir adet greyfurt tüketmeliyiz” diye konuştu.
Yemekten hemen sonra canınızın tatlı istemesi, yemekten hemen sonra uykunun gelmesi veya gün içinde baş ağrımalarına dikkat edilmesini isteyen Ateşsaçan, kan şekerinin ölçtürülmesi ve işlenmemiş karbonhidratları tüketilmesini önerdi.