Her Zaman çiğnediğimiz sakızı bazen bilerek yada bilmeden yutuyorsanız, ve her zaman ki gibi yuttuğum sakız ne kadar sürede vücuttan atılabiliyor diye düşünüyorsanız...

İste Cevabı

İnsanlarda Sindirim sistemi çok kuvvetlidir. Normalde çok Sert bir bifteği bile sindirilebiliyorsa sakız da sindirilebilir. Mide hareketleri, asitler ve enzimler sakızın sindirilmesini sağlar. Ancak tek fark sakızda bulunan bazı kimyasalların tamamen çözünmemesi sebebiyle pek çok besinin emiliminin gerçekleştiği ince bağırsakta emilemez.

Ayrıca Sakız bağırsaklara yapışmaz veya yuttuğunuz bütün sakızlar burada birleşerek dev bir sakız topuna dönüşmez.
Tamamen çözünmese bile dışkıya karışır ve bağırsak boyunca ilerler.

Tek sorun sakızın çok büyük olmasında yaşanabilir ve sakız bu durumda mide ağzından geçip mideye giremez. Ancak bu kadar büyüklükteki bir sakızı yutmak da imkansız olacağından bu duruma pek rastlanmaz.

Bu şekildede olmamalı nasılsa dışkıyla atılıyor diye sakız yutulmamalı, Uzmanlar sakız yutmaya karşı uyarıyor ancak sandığınızdan farklı bir sebeple.
Sakız çiğnemenin hiçbir besin değeri yoktur ve çoğu sağlık uzmanı sakızı yutmamanız gerektiğini belirtiyor. Çünkü sakız yutulduğunda nefes borusuna kaçabilir ve boğulmanıza sebep olabilir.