Sol elinde morarma, üşüme şikayetleriyle Denizli Devlet Hastanesi’ne başvuran 51 yaşındaki hasta, Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Kliniği’nde ilk defa uygulanan şah damarından kol damarına bypass ameliyatıyla sağlığına kavuştu. 
Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesinde yaşayan Abdullah Sarıkuş, sol elinde morarma, üşüme, halsizlik şikayetiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan değerlendirmeler sonunda, Kalp Damar Cerrahi Uzmanları Op.Dr. Türkan Demir ve Op.Dr. Güray Şıracı tarafından hastaya, şah damarından kol damarına bypass ameliyatı yapılması kararlaştırıldı.
Ameliyatı yapan doktorlardan biri olan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Türkan Demir, şöyle konuştu: “Hasta, yaklaşık 1 ay önce hastanemize sol elinde morarma, üşüme şikayetleri ile başvurdu. Hastaya, damar tıkanıklığı operasyonu yaptık.Damarın içerisinden çok az bir pıhtı geldi. Pıhtı akımı çok iyi gelmeyince, hastaya DSA anjiografi tetkiki yaptık.Yaptığımız tetkik sonucunda kalpten çıkan ana damarda, yüzde 80 darlık tespit ettik. Sonrasında hastamıza açık cerrahi operasyon planladık. Hastaya, hastanemizde ilk olarak uygulanan şah damardan kol damarına bypass yaptık. Karotis-susklavian arter arası bypass yaptık. Şu an hastanın genel durumu iyi, bir şikayeti yok. Türkiye’de sayılı yapılan ameliyatlardan birini, Denizli Devlet Hastanesi olarak ilk kez gerçekleştirdik.’’
Hasta Abdullah Sarıkuş da, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Türkan Demir ve ekibine gerçekleştirdikleri operasyondan dolayı teşekkür ederek, “Ameliyat olmadan önce kolumu kaldıramıyordum. Halsizlik yaşıyordum. Şu an iyiyim. Doktorlarımıza ve hemşirelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.