Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ‘Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi’ için yürüdü. 
‘Şiddet sağlığa zararlıdır’, ‘Sizin sağlığınız için buradayım’ dövizleri taşıyarak Çamlık Parkı girişinden başlayan yürüyüşe Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, çok sayıda sağlık çalışanı, kamu çalışanı ve vatandaşlar katıldı.
Yürüyüş öncesinde açıklama yapan Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, “Genel sekreterliğimiz, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Halk sağlığı Müdürlüğümüz ile ortaklaşa 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile kadına şiddete dikkat çekmek adına tüm sağlık çalışanları ve kamu çalışanları ile beraber bugün için bir yürüyüş gerçekleştirmeyi planlamıştık. Yapılan araştırmalarda Türkiye’de her 5 kadından 2’sinin fiziksel şiddet gördüğü ve her 2 kadından 1’inin duygusal şiddet yaşadığı ortaya çıkmıştır. Avrupa’da da her 4 kadından 1’inin, hayatının bir döneminde şiddete uğradığı tespit edilmiştir. Yine sağlık çalışanı kadınlarımız da insanlara faydalı olmaya çalışırken zaman zaman şiddete maruz kalıyorlar. Halbuki onlar çoğu zaman uykusuz kalarak önemli bir kamu hizmetini yürütüyorlar. Bugün şuna dikkat çekiyoruz ki hem sağlık çalışanı hem de diğer tüm kadınlarımıza karşı artık şiddet olmasın diyoruz’’dedi.