Denizli'de dün öğle saatlerinde Deliktaş Aile Sağlığı Merkezi'ne misafir hasta kontenjanından yararlanmak için müracat edip kan tahlilleri ile alakalı görüşmek için giden Aykut Okyay, gördüğü manzara karşısında şok oldu. Deliktaş Aile Sağlığı Merkezi'nin kapısına asılan bir yazıda 'Nöbetçi Dr. izinli olduğu için ASM Kapalıdır.' yazıyordu. Bu yazıyı okuyan Okyay, o yazıyı ve Sağlık Merkezi'nin fotoğrafını çekerek haberdenizli.com'a ulaştı. 

Gecede gündüzde her zaman sağlık kuruluşlarının vatandaşların sorunları için hazır bulunmalarının gerektiğini belirten Okyay, "Mesai saatleri içinde böyle bir durumla karşılaşınca çok şaşırdım. Acil bir durum olsaydı ne yapardım bilemiyorum. Kontrol için geldiğim Deliktaş Aile Sağlık Merkezi'nde 'Nöbetçi Dr. izinli olduğu için ASM Kapalıdır' yazısı beni şok etti. Çok seyahat eden biri olarak bu örneklerle ülkemizde çok karşılaşıyorum. Ancak yurtdışında böyle olaylara hiç rastlamadım." dedi. 

Deliktaş Aile Sağlık Merkezi'nden misafir olarak hizmet almak istediğini belirten, Aykut Okyay, Sağlık Bakanlığına suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
Deliktaş'ta Aile Sağlığı Merkezi'nden hizmet alan vatandaşlar da bu durum karşısında şaşırdıklarını belirterek yetkililerden sağlık konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.