Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale İlçesi’nde bulunan 14 anaokulunda 2 bin 230 öğrenciye ve 46 ilkokulda ise eğitim öğretim gören 21 bin 342 öğrenciye ulaştırılacak diş macunu ile diş fırçası dağıtımını başlattı. 
Başkan Gürlesin ilk olarak Şenay Öztürk Anaokulu ardından ise Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu ile Ahmet Nuri Erikoğlu İlkokulu’na gitti. Başkan Gürlesin’e Pamukkale Kaymakamı  Veysel Beyru, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan’da eşlik etti. 
Şenay Öztürk Anaokulu’nda minik öğrencilere diş fırçalamalarını öğütleyen Başkan Gürlesin, her birisini tek tek diş fırçası ve macununu dağıttı. Öğrencilerin sevinçlerine ortak olan Başkan Gürlesin, miniklerle uzun uzun sohbet etti. 
Başkan Gürlesin  daha sonra  Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu ile Ahmet Nuri Erikoğlu İlkokulu’nda öğrencilerle buluştu ve onlara diş macunu ve fırçası dağıttı. Burada da öğrencilere sağlıklı yaşamın önemini aktaran Başkan Gürlesin, günde iki kez çocuklara diş fırçalamayı öğütledi. 

SAĞLIK İÇİN YOLA ÇIKTIK
Hayatta en önemli konuların başında sağlık geldiğini aktaran Başkan Hüseyin Gürlesin, “Dünya Sağlık Haftası’nın amacı sağlık bilgisinin ve yardımının geniş halk kitlelerine ulaşmasıdır. Sağlık, ayrı ayrı her bir insan için önemli olduğu kadar, huzurlu ve mutlu bir toplum için son derece önemlidir. Bu sebeple Pamukkale Belediyesi olarak geleceğimiz olan çocuklarımızdan başlamak üzere sağlıklı yaşama bilinci ve farkındalığı aşılamak için önemli bir projemizi hayata geçirdik. İlçe sınırlarımızda bulunan 14 anaokulunda 2 bin 230 öğrencimize bu hafta içerisinde, 46 ilkokulumuzda eğitim öğretim gören 21 bin 342 öğrencimize ise hafta içinde ve yıl boyunca diş macunu ile diş fırçası dağıtacağız. Burada ilk olarak çocuklarımızda sağlıklı yaşamanın bilincini oluşturmaya katkı koyacağız. Ayrıca çok önemli bir konu olan ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşmasında, küçük yaşlardan itibaren diş fırçalama alışkanlığının kazanılmasına bu etkinliğimizle büyük bir katkı sunacağız. Bugün bu çalışmamızı 3 okulumuza giderek başlattık. Çocuklara sağlıklı yaşamın hem önemini aşılamaya çalıştık hem de diş macunu ve fırçalarını çocuklarımıza dağıttık. Pamukkale Belediyesi olarak sağlık alanında da bir çok projemiz hayata geçecek. Çok önemli olduğunu düşündüğümüz projemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE
Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru’da, çocuklara sağlıklı yaşam bilincini aşılayacak böylesi bir projeyi hayata geçirdiği için Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür etti. Çocuklara sağlıklı yaşamın hem bireyi daha mutlu ve huzurlu yapacağı gibi toplumu da daha güçlü kılacağını aktaran Beyru,  ağız ve diş sağlığı konusunda öğrencilere dişlerini fırçalamalarını öğütledi.