Denizli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastalar, Hasan Karaçoban’ın yazdığı ‘Arbede’ isimli şiir kitabından seçilen şiirleri dinleyerek moral buldu.
Ruhsal bozukluğu bulunan hastaların güçlendirilmesi ve toplumla bütünleşmesi için çalışmaların yürütüldüğü Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde (TRSM) hastalara yönelik etkinlikler devam ediyor. TRSM’de, merkezde çalışan personel ve tedavi gören hasta emekli öğretmen Hasan Karaçoban’ın yazdığı şiirlerden oluşan bir şiir dinletisi yapıldı.
Etkinliğe Denizli Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İlhami Beyaztaş, Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, Denizli Devlet Hastanesi Başhekim yardımcıları ile TRSM’de çalışan personel ve tedavi gören hastalar katıldı.
Etkinlikten önce konuşma yapan TRSM Sorumlu Doktoru Halil İbrahim Oğuzer, hastaların sosyalliklerinin ve farkındalığının artırılması açısından etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, TRSM’de bu tarz aktivitelerin devam edeceğini söyledi. Oğuzer, "Merkezimizde tedavi gören Hasan Karaçoban isimli hastamız, şimdiye kadar yazdığı şiirlerinden oluşan 'Arbede' isimli bir şiir kitabı çıkardı. Biz de kendisine bu konuda yardımcı olmaya çalıştık. Bu vesileyle bugün, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastalar ile buranın personelinin şiirlerinden oluşan bir şiir dinletisini size sunmayı uygun gördük" dedi.
Denizli Devlet Hastanesi Op. Kadir Gökhan Saçkan ise sanatsal aktivitelerin kişilerin yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Hasan Karaçoban bu kitabı kendisinin hastanemize bir hediyesi olarak teslim alıyorum. Bu kitabı hastanemizin en güzel köşesinde muhafaza ederek, arkadaşlarımızın da istifade edebileceği bir yere koyup okunmasını sağlamayı düşünüyorum. Kendisine çok teşekkür ederim. Aynı zamanda Denizli Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak çalışan bir birim olan TRSM’deki bu birlik ve beraberlikten çok mutlu oldum" diye konuştu.