İzmir Gaziemir'de, kurşun üretip kapanan bir fabrikanın radyasyonlu atıklarını toprağa gömmesi iddiası üzerine, çevredeki mahalle sakinleri korku dolu günler yaşıyor.
Gaziemir’deki bir kurşun fabrikasının bulunduğu alanda radyasyonlu cüruf (atık) gömdüğü tespiti yapıldı. Bu tespitten bir yıl sonra Çevre ve Orman Müdürlüğü denetçileri bir depoda 200 ton atık bulup atıkların bir an önce bertaraf edilmesi talebinde bulundu. Daha sonra Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) bölgede ölçümler yapmış, radyasyon seviyelerinin çevrede yaşayan halkın sağlığı için tehdit oluşturmadığını açıklamıştı. Bütün bu yaşanan olaylardan sonra Aydın Mahallesi 4310 sokak sakinleri endişeli bir bekleyiş sürecine girdi. Mahalle sakinlerinden Abdurrahman Çoban, bu alana bir türlü çözüm bulunamadığını, üstünün kapatıldığını ve rüzgarın karşıdan estiği zaman kokudan duramadıklarını ve nefes alamadıklarını ifade etti.
Mahalle sakinlerinden Abdurrahman Çoban, yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı: “Bu hafriyatı alamıyorlar almak pahalıya patlıyormuş toprak örttüler bir çözüm yok. Tek isteğimiz buna bir çözüm başka da bir şey istemiyoruz. 19 yaşında astım ve bronşit hastası bir kızım var. Şu an Fethiye’de okuyor. Buraya geldiği zaman hemen etkileniyor. Yüzünde alerji belirtileri çıkıyor kaşıntı oluyor. Sonra baba nefesim daralıyor diyor. Sırf akünün içerisindeki kurşun aksamı alıyorlar, geri kalan pisliklerini olduğu gibi buraya gömdüler. Kaç sefer halledeceğiz diye geldiler hiçbir çözüm yok. Buradan gitme imkanım olsa vallahi giderim. Burada durmam, ama maddi imkanım yok inşaat işçisiyim. Şuraya bir çözüm bulsalar başka bir şey istemeyiz.”