Denizli Devlet Hastanesi Üroloji polikliniğine başvuran 52 yaşındaki erkek hastada yapılan muayene sonucunda, Peyronie hastalığına bağlı ileri derecede penis eğrili ve bu eğriliğe sebep olan sert plaklar saptandı. Op. Dr. Evren Işık tarafından ameliyata alınan hastaya bacaktan doku nakli ile penis estetiği operasyonu yapıldı. 4 saat süren ameliyat sonunda hastanın penisi normal cinsel ilişkiye girebilecek düz hale getirildi.
Ameliyatı gerçekleştiren Denizli Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık operasyonla ilgili bilgileri şu şekilde aktardı: “İleri düzeyde penis eğriliği şikâyetiyle başvuran hastalarda, klasik penis eğriliği düzeltme cerrahileri ne yazık ki yetersiz kalmaktadır. Özellikle bu hastalarda, eğriliğe sebep olan plakların mutlaka çıkartılması gerekmekte ve bunların yerine de vücudun reddetmeyeceği, kişinin kendi dokuları ile uyumlu vücudun başka noktalarından alınan doku parçaların konması gerekmektedir. Bu hastamızda da bacaktan toplardamar alarak ve bu damarı belirli bir işlemden geçirerek peniste kullanmak üzere hazır hale getirdik. Toplardamar seçmemizin en önemli nedeni doku uyumunun çok iyi ve uzun dönem hasta memnuniyetinin de üst düzeyde olmasıdır. Gerçekleştirdiğimiz operasyon yaklaşık olarak 4 saat sürdü. Ameliyat sonrası hastamızı 3 gün yatırarak takip ettik ve 4. gün sabahı da tamamen problemsiz bir şekilde taburcu oldu. 

Üroloji Uz. Dr. Evren Işık erkeklerde sıkça görmeye başladıkları penis eğriliği ve buna benzer görüntüsel bozuklukların  uyguladıkları düzeltici estetik cerrahi yöntemlerle artık kolaylıkla tedavi edilebildiğini söyleyerek; “Örneğin doğuştan veya geçirdiği bir kaza sonrası burnunda eğriliği olan bir hastanın hiç çekinmeden doktora başvurabilmesi ve plastik cerrah tarafından yapılan estetik burun ameliyatı ne kadar doğalsa, penis eğriliği olan hastaların da hiçbir şekilde çekinmeden bizlere başvurmaları da bu bağlamda son derece yerinde olacaktır. Problemi olan genç veya ileri yaştaki tüm hastalarımız hiç çekinmeden bize başvurabilirler” diyerek sözlerini tamamladı.