Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzun zamandır devam etmekte olan erişkin böbrek nakli uygulamasına bir yenisi daha eklenerek ilk çocuk nakli gerçekleştirildi. 
Operasyonla ilgili açıklama yapan Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Selçuk Yüksel ve Yrd. Doç. Dr. Havva Evrengül, Uzm.Dr.Tülay Becerir Irak’lı Omar Lateef Kareem’in (16) hastalığının ‘Sistinozis’ olduğunu, bu hastalıkta vücutta birçok organda özellikle de böbrekte sistin aminoasidinin biriktiğini ve sonunda böbrek yetmezliğine neden olduğunu belirtti. 
Doç. Dr. Selçuk Yüksel, hastanın ailesinin Irak’tan Türkiye’ye göç ettiğini kaydederek, ‘’OmarLateef Kareem bu hastalık nedeniyle daha önce Hindistan’da böbrek nakli olmuş ancak vücudu bu böbreği reddetmiş. Bize başvurduğunda diyaliz hastası olarak hayatına devam ediyordu. Diyaliz uygulamalarının çocuğun hayatını idame ettirdiğini ancak hiçbir zaman gerçek bir böbrek kadar iyi olamayacağını biliyorduk. Yaklaşık 3-4 aylık bir zaman diliminde hastamızın diyaliz tedavisini düzenlerken hastamızın Irak’ta yaşayan annesi böbreğini vermeye istekli olunca gerekli hazırlıkları tamamladık. Böbrek Nakli Ünitemizin değerli öğretim üyeleri Prof. Dr. Çağatay Aydın ve Yrd. Doç. Dr. Murat Özban tarafından gerçekleştirilen çok başarılı bir nakil operasyonunun ardından 2 hafta kadar aynı ünitede izlendi. Taburculuk sonrası 2 aydır sorunsuz takip edilen hastamız, kaybetmiş olduğu idrar yapabilme yeteneğini geri kazandı. Şu anda boy ve kilosu yaşıtlarının çok altında olan hastamız nakil sonrası büyüme süreci hızlanarak yaşıtları gibi hayatını devam ettirebilecektir. Ancak nakil böbreği vücudun reddetmemesi için ömür boyu ilaçlarını kullanması gerekmektedir’’ dedi.