Denizli Tabip Odası Başkanı Uzman Doktor Gökhan Deda, sağlık alanında 10 yıl önce verilen ücretsiz sağlık vaatlerinin hayal olduğunu belirterek, artık her hastanın sağlığını parasıyla baktırdığını söyledi. 

14 Mart Tıp Bayramında Denizli Tabip Odasında basın toplantısı düzenleyen Başkan Uzman Dr. Gökhan Deda, 10 yıl önce verilen ücretsiz sağlık sözlerinin gelinen noktada hayal olduğunu söyledi. Deda, “ Hastalıklar artıkça, ilaç ve tıbbi ilaç endüstrisi bundan kazanç sağlarken, özel holding hastanelerine gün doğarken, sağlığa erişim altında hastalık ve hasta kışkırtması yapılmaktadır. Ama bu pazarın yaşayabilmesi amacıyla nitelik değil nicelik öne çıkarılarak performans adı altında “ne kadar muayene o kadar para“ algısı yaratılmıştır” dedi.

Başkan Deda, “Burada hekimler kaliteli sağlık hizmeti sunumuna yeteri kadar zaman ayırmak adına  “performans uygulamasına “ karşı çıktığında da halkla sağlık çalışanları karşı karşıya getiriliyor ve sağlık çalışanları karalanıyor üstelik sağlığını korumaya ant içtiği hastaları, hasta yakınları tarafından şiddete maruz kalabiliyor. Ayrıca sağlık harcamalarındaki bu kışkırtmalar sonucunda meydana gelen, artan sağlık harcamalarının önüne geçemeyen hükümet bunun faturasını halka çıkartıyor, katkı payı, reçetedeki ilaçtan alınan sayıya bağlı üç lira, alınan ilacın yüzdesi, 182 arandığında normal hizmete göre haksız şekilde yansıtılan paralarla çıkartmaya çalışıyor, sağlık harcamalarının beşte birini halka harcaması gerekirken holdinglere aktarıyor” açıklamasını yaptı.