2003 yılından bu yana meme kanseri ve serviks kanseri taraması yaparak halkımıza büyük hizmetler sunan KETEM 2015 Ağustos ayında 15 Mayıs mahallesindeki yeni binasında modern cihazlarla taramaları artırarak devam ediyor. Daha önce günlük ortalama 40 mamografi çekimi yapılıyorken yeni merkezde bu sayı iki katını aşıyor.

Bu kapsamda, Son olarak 26 Nisan günü 127 mamografi çekimi ile hem kendi rekorunu hemde Türkiye rekorunu kırdı. Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada hedefin yılda 70 bin kadına ücretsiz olarak mamografi taraması yapılacağı, ilimizde 2 KETEM olduğu kapasitenin üstünde çalışarak mümkün olan en fazla kişiye bu hizmetin verilmesinin sağlanacağı açıklandı.

Ayrıca gezici tarama aracı temin edilmeye çalışıldığı, bu olduğu takdirde merkeze uzak bölgelerde vatandaşlarımızın ayağına kadar gidilerek kanserle mücadelede daha etkin çalışmalar yürütüleceği açıklandı.
Ayrıca ilimizde bulunan 30–65 yaş arası kadınlara ücretsiz rahim ağzı taraması yapıldığı ve 2015 yılında tarama hedefinin %70’inin taranarak büyük bir başarıya imza atıldığı bildirildi.