Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tip 1 Diyabetli çocukları bir araya getirdi. Denizli Devlet Hastanesi Yemekhanesi’nde düzenlenen ‘Diyabet Kardeşliği’ konulu etkinliğe Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İbrahim Ekiz, Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, Serverazi Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. İbrahim Emreoğlu, Endokrinoloji Servisinde tedavi gören çocuklar ve aileleri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

DİYABET İÇİN SÖYLEDİLER
Etkinlikte Tip 1 Diyabetli çocuklara oyun hamuru, kalem, insülin taşıma çantası ve çeşitli oyuncaklar hediye edilirken, yine Tip 1 Diyabetli çocuklar için şeker kullanılmadan özel olarak İzmir’de hazırlanan yaş pasta ikramı yapıldı.  Grup 4 – 1 Yan üyeleri Ramazan Açıkgöz, Ozan Aydemir, Arman Rashidi ve Müjdat Kaptı söyledikleri şarkılarla çocukları eğlendirirken,  Barış Manço’nun ‘Arkadaşım Eşek’ şarkısının Diyabet Hemşiresi Gökçe Gökce tarafından ‘Arkadaşım Diyabet’ olarak uyarlanması ise etkinliğe renk kattı. Diyabet hastası çocuklar Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk başta olmak üzere Çocuk Endokrinoloji Uz. Dr. Selda Ayça Altıncık ve Diyabet Hemşireleri Gökçe Gökce ve Hafize Kanyılmaz ile ‘Arkadaşım Diyabet’ şarkısını hep birlikte söyleyerek gönüllerince eğlendi.

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Uz. Dr. Selda Ayça Altıncık diyabetin vücutta pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılmaması durumunda gelişen ve ömür boyu süren kronik bir hastalık olduğunu söyleyerek; “Tip 1 diyabetli kişilerde yeterli insülin üretimi yoktur ya da çok azdır. Tip 1 diyabeti olan bireyler için insülin, yaşam için elzem olan, vazgeçilmez bir ilaçtır” dedi ve Diyabet Kardeşliği etkinliğinin her sene tekrar etmesi temennisinde bulundu.

DEVAM EDECEK
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk Türkiye’de sayıları çok az olan Çocuk Endokrin Uzmanlarından birinin Denizli’de görev yapıyor olmasından dolayı Denizli’nin şanslı bir il olduğunu söyledi ve Diyabet Kardeşliği etkinliklerinin bundan sonraki yıllarda da devam edeceğinden bahsetti. Öztürk: “Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Servisinde tedavi gören çocuk hastaları, Diyabet Kardeşliği adı altında düzenlendiğimiz etkinlikle bir araya getirdik. Amacımız Tip 1 diyabetli çocukları bir araya getirmek, dertlerine, sıkıntılarına ortak çözümler bulmaktı. Çocuklarımızı burada mutlu görünce bunu da başardığımızı düşünüyorum. Türkiye’deki diyabet hastalarının yüzde 5 - 10 arası tip 1 diyabet dediğimiz özellikle çocuklarda görülen diyabet türü içine girmektedir. Tip 1 Diyabette erken teşhis konursa, düzgün tedavi edilirse, yine uygun diyetlerle ve egzersizlerle hastalığın kontrolü sağlanabilir.  Bunun için de Çocuk Endokrinoloji Uzmanımız Selda Ayça Altıncık’a çok teşekkür ediyorum. Tabi her zaman eğitim, her zaman tedavi olmaz. Bugün burada gönlünüzce eğlenin” diyerek sözlerini tamamladı.