31.08.2015 tarihinde Denizli – Aydın karayolunda gerçekleşen motosiklet kazasında ağır yaralanan 47 yaşındaki Ramazan Düdükçü, Denizli Devlet Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Servisi’ne kaldırıldı. Düdükçü, yoğun bakımda geçirdiği 2 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen Düdükçü’nün organları ailesi tarafından bağışlandı ve karaciğeri 9 Eylül Üniversitesi, bir böbreği Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, diğer böbreği de İzmir Kent Hastanesinde organ bekleyen hastalara gönderildi.

Ramazan Düdükçü’nün abisi Hasan Düdükçü, kardeşini kaybetmekten duyduğu üzüntüyü bir nebze de olsa organ bekleyen ailelere umut olarak unutmaya çalışacaklarını söyledi. Kardeşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirten abi Ramazan Düdükçü; “Kardeşimin organları inşallah başka bedenlerde can bulur ve kardeşime şefaatçi olurlar. Biz kardeşimizin organlarını bağışladık, umarım bu davranışımız başkalarına örnek olur da organ bağışı konusunda duyarlılık artar ve organ bekleyen hastalar şifa bulurlar” diye konuştu. 

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk yaşanan olaylardan sonra duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Düdükçü ailesine baş sağlığı diledi. Öztürk, Düdükçü ailesinin bu davranışının tüm topluma örnek olması gerektiğini söyleyerek; “Türkiye’de binlerce hasta organ bağışı bekliyor. Organ bağışı da beyin ölümü gerçekleşen kişilerden alınan organlarla mümkün. 47 yaşındaki Ramazan Düdükçü de Denizli Devlet Hastanemizdeki yaşam mücadelesinden sonra ne yazık ki aramızdan ayrıldı. Fakat ailesi üzüntülerini bir kenara bırakıp organ bağışında bulunarak başka ailelere umut oldular. Düdükçü ailesine bu örnek davranışlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum ve kederli aileye baş sağlığı diliyorum” dedi.