3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, Engelliler Günü'nün tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları bir nebze olsun daha iyi anlayabilmek amacıyla belirlenmiş bir gün olduğunu belirtti.

Engelli olmanın, kişinin sağlık durumu normal olan kimselere göre kendisinden beklenen iş, okul, ev, toplumsal roller ve kendi bakımına ait görevlerini yapmakta zorlanması anlamına geldiğini ifade eden Tekin, "Dünya nüfusunun yaklaşık %15’i (1 milyardan fazla kişi), çeşitli engellilik durumuna sahiptir. Nüfusun yaşlanması ve kronik hastalıklardaki artış nedeni ile özürlü sayısı da artmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğümüz ve bağlı tüm sağlık hizmeti veren kuruluşlar olarak engelli vatandaşlarımızın sorunlarını azaltıcı, sosyal yaşamda daha fazla yer almalarını sağlayıcı, hizmetlere kolay ve rahat ulaşabilmeleri noktasında gerekli fiziki düzenlemeleri hayata geçirme bakımından çalışmalarımız devam etmektedir."dedi.

Tüm vatandaşlardan beklentilerinin bu konudaki sorumluluğunun farkında olup engelli vatandaşlarla ilgili düzenlemelerde kendilerine yardımcı olmasını istediklerini söyleyen Tekin, "Bu görevimizi yerine getirirken en büyük desteğimiz, milli ve manevi değerlerine bağlı, dayanışma duygusuna sahip bir toplumun varlığıdır. Engelli olmak kusur değil fakat engelliyi görmezden gelmek büyük kusurdur." ifadesinde bulundu.