Osman Aydınlı Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde öğrenciler ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim aldı ardından sağlık taraması yapıldı.
Halk Sağlığı Müdürlüğü Diş Hekimlerinden Dr. Ahmet Yavuz Özkaya, öğrencilere dişlerin nasıl fırçalanması gerektiğinden güzel dişlere sahip olmaya kadar ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verdi.
Dişlerin günde en 2 kez fırçalanması gerektiğini ifade eden Dr Özkaya, 'Ağız ve diş sağlığını geliştirmeyi ve diş çürüklerini önlemeyi amaçlıyoruz. Dişlerimiz, ağızda doğal bir halde bulunan bakteriler, yiyecekteki şekeri, dişlere yavaş yavaş zarar veren bir aside dönüştürebilir. Bu asitlerin dişlerin mineral dokusunu bozarak çürümeye yol açabilir. Dişe müdahale edilmemesi durumunda önce soğuk ve sıcak yiyecek ve içeceklerde hassasiyet, devamında da dişte sürekli ağrı oluşur. Dişlerin üzerinde tebeşirimsi beyazlıklar veya kahverengi yada siyah lekeler görüldüğünde diş çürüğü başlamıştır. Bu durumda vakit geçirmeden diş hekimine gitmek gerekir' dedi.
Ardından öğrenciler ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi. Bu arada, okul bahçesinde hizmet vermeye başlayan sağlık otobüsünün bölgedeki tüm okullar için kullanılacağı bildirildi. Anaokulu öğrencileri de burada ağız ve diş sağlığından geçirildi. 
Tüm çocuklara, diş macunu ve diş fırçası hediye edildi.