Merkezefendi Belediyesi "Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında" projesinin Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından onaylanmasının ardından çalışmalara başladı. 
Projenin ilk basamağında proje ortaklarına ve uygulamanın yapılacağı Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 42 okul müdürüne tanıtım toplantısı düzenlenerek, bilgilendirilme yapıldı. Merkezefendi Belediyesi tarafından hazırlanan "Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında" projesine GEKA’dan 85 bin TL destek geldi. Proje İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülecek. Uygulama kapsamında 4-10 yaş arası 20 bin öğrenciye ulaşılacak.
Projenin tanıtım toplantısı Merkezefendi Belediyesi ev sahipliğinde Anemon Otel’de gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, İl Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan, projenin uygulanacağı 42 okulun müdürü ve sağlık müdürlüğü personeli katıldı.
Proje kapsamında 42 okuldan 4-10 yaş arası 20 bin öğrenciye ulaşmak isteyen Merkezefendi Belediyesi, düzenlenecek olan anketle risk haritası çıkartarak ve risk içeren 10 okulu takibe alacak. 
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, "Merkezefendi Belediye Başkanlığı tarafından, GEKA’ya sunulan ve paydaşları içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü’nün de bulunduğu 'Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında' projesi onay aldı. Bu proje bizim için önemli bir proje GEKA’dan destek aldığımız ilk projemiz. Proje denilince hepimizin aklına teknik projeler geliyor, ülkemizin sosyal projelere de ihtiyacı var. Kökeninde sosyal bilimler olan birisi olarak, arkadaşlarımızla sosyal projelerin üzerinde durulması konusunda konuştuk. Türkiye 2002’den bu yana kişi başına düşen milli gelirin arttığı bir ülke, zenginliğin getirmiş olduğu bazı sosyal zararlar var. Bu projeye katkı sunacak olan okul müdürlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Merkezefendi Belediyesi Proje Koordinatörü Emrah Karan Obezite konusu hakkında sunum gerçekleştirdi.