Milli parktaki karakol keneye karşı ilaçlandı iddiası, milli park ziyaretçilerini tedirgin etti. Kaymakamlık ve İlçe Jandarma Komutanlığı karakolun ilaçlanması ile ilgili açıklama yapmadı. Kuşadası Milli Parklar Müdürlüğü ise parkın halka açık dört koyunda kene vakası görülmediğini bildirdi.
Aydın’ın Kuşadası ilçesi Güzel Çamlı beldesinde yer alan Dilek Yarımadası Milli Parkı'ndaki halka açık dört koydan sonra, yasak bölge olarak bilinen ziyaretçilere kapalı bölümde yer alan Dipburun Karakolu‘nun keneye karşı ilaçlandığı bilgisinin duyulması, parkı ziyaret eden piknikçileri tedirgin etti.
Kuşadası Kaymakamlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nın, milli park içerisinde yer alan Dipburun Karakolu'nun keneye karşı ilaçlanması hakkında bilgi vermemesi piknikçileri daha da tedirgin etti.
Özellikle hafta sonları Güzel Çamlı Milli Parkı yerli yabancı piknikçiler tarafından hafta sonları adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Parkta, son günlerde sıkça görülen kene vakalarından sonra milli park içerisinde yer alan iki karakoldan biri olan Dipburun Karakolu'nda keneye karşı ilaçlama yapıldığı iddiası piknikçileri endişelendirdi.
Kaymakamlıktan ve İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan konu hakkında açıklama yapılmaması, parkı ziyaret eden yerli yabancı piknikçileri tedirgin ederken, Kuşadası Milli Parklar Müdürlüğü, parkın halka açık dört koyunda kene vakası görülmediğini bildirdi.