Merkezefendi Belediyesi, haşere ve vektörlerle mücadele kapsamında besihaneleri ve sucul ortam ilaçlamalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Zararlı haşerelere adeta geçit vermiyor. 

Şehrin çeşitli yerlerindeki gölet, kanal, foseptik, bodrum suları, sucul ortamlar, gübrelik alanlar, besihaneler, semt pazarları gibi alanlarda ilaçlama çalışmalarını sürdüren Merkezefendi Belediyesi, haşerelere ve zararlı böceklere geçit vermiyor. 6 araç 24 personelle şehrin dört bir tarafında mücadeleyi sürdüren ekipler, bu çalışmalarını düzenli olarak gerçekleştiriyor. 
Halkın sağlığına büyük önem verdiklerini kaydeden Merkezefendi Belediyesi Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, her alanda olduğu gibi halk sağlığı konusunda hassas olduklarını belirtti. Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak, halk ve çevre sağlığı açısından, sıtma, tifo, tifüs, veba, kolera, tüberküloz gibi hastalıkları oluşturabilen haşere ve vektörlerle mücadele kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vektörlerin üreme, dinlenme, barınma ve beslenme alanları, biyolojileri, ekolojileri ve meteorolojik veriler doğrultusunda, zararlı vektör popülasyonun insanlarımızı rahatsız etmeyecek şekilde kontrol altına alınması için bilimsel verilere dayalı, kültürel, fiziksel, mekanik, biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemleri uyguluyoruz. Bu çerçevede, özellikle sivrisinek ve karasinek gibi vektörlerlerin larva ve ergin mücadelesi yapılmaktadır. Özellikle dere, gölet, kanal, foseptik, bodrum suları gibi sucul ortamlar ile gübrelik alanlar, besihaneler, semt pazarları gibi habitat alanlarda uygulamalar yapılmaktadır. Bu mücadele esnasında Sağlık Bakanlığından ruhsatlı biyosidal ilaç ve ürünler kullanılmaktadır. Bundan sonraki süreçte de mücadelemiz düzenli bir şekilde devam edecek” dedi.