İlik bulunup yeniden yaşama dönmesi için ülke çapında kampanya başlatılan, önce Almanya ardından ABD’de bulunan ve uymadığı anlaşıldıktan sonra yapılan araştırmalar sonunda tekrar Almanya’dan uygun iliğin bulunmasıyla yeniden yaşama dönen İzmirli Melis Akbaş’ın operasyon sonrasındaki ilk görüntüleri mutluluk ve neşe dolu. 
Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji ve Kemik İliği Transplantasyonu Hastanesi’nde geçen hafta operasyona alınan ve yaklaşık bir saat on dakika süren operasyonun ardından başarıyla nakledilen iliğin ardından yeni yaşamına gözlerini açan Melis’in ilk fotoğrafları bunu kanıtladı.
Yaklaşık bir ay boyunca hastanede müşahade altında tutulacak olan Melis’in yanından bir an olsun ayrılmayan anne Sevil Akbaş, beş ayı aşkın süren ilik nakli operasyonu sırasında destek veren herkese minnettar olduklarını söyledi.

BAKTIĞIM, DOKUNDUĞUM HER YERDE SİZLERİN DUASINI GÖRDÜK, GÜÇ BULDUK
Melis’in uzun süren kemoterapi ve ilaç alımları nedeniyle biraz yorgun olsa da operasyon sonrasında moralinin yükseldiğini ve gözlerini umutla, neşeyle açtığını belirten anne Sevil Akbaş, şöyle konuştu: “Zaman zaman sindirimle ilgili ufak sıkıntılarımız oluyor. Bu da bağışıklık sisteminin kullandığı ilaçlar nedeniyle zayıflaması nedeniyle. Melis’in genel durumu iyi. İnşallah bu süreci de atlatacağız ve onun en güzel karelerini sizinle paylaşabileceğim. Baktığım, dokunduğum her yerde sizlerin duasını gördük, güç bulduk. Daha önce de söylemiştim, keder ve sıkıntımızı paylaştınız. İnşallah mutluluğu da paylaşırız. Biraz daha zaman ve dua.” 

ESKİ İLİK YOK OLUYOR YENİSİNE YER AÇMAK İÇİN
Melis’e iliği nakleden Ege Üniversitesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Savaş Kansoy da, naklettikleri iliğin Melis’e uyum sağlayıp sağlamayacağının 3-4 hafta içerisinde belli olacağını belirterek, bu sürecin sağlıklı geçmesi için tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.
Prof. Savaş Kansoy, Melis’in yeni sürecinin nasıl işlediği hakkında şu bilgileri verdi: “Şu ana kadar ki süreçte bir sorun yaşanmadı. Klasik destek prosedürlerimizi uygulayıp yeni iliğin tutmasını bekleyeceğiz. İnşallah bu süreçte herhangi tıbbi bir sıkıntı yaşamayız. Eski kemiği şu an yok oluyor yenisine yer açılması için. Yeni kemik iliği tutuncaya kadar Melis’in enfeksiyonlara yakalanmaması için koruyucu tedbirler alıyoruz. Şu anda bir sorun yok. Bu dönemde aldığı kemoterapilere bağlı ağrılı mukozit, yemek borusunda sıkıntı yaşanması nedeniyle yemek yemede sıkıntı yaşanabilir. Şu an öyle bir durum yok ama olduğu zaman özel mamalarla, damardan ya da sonda ile beslenme düşünülebilir. Umarım sorunsuz atlatacağız bu süreci.”