Pamukkale Üniversitesi Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) tarama aracı ile Laodikya kazısında çalışan 140 personel sağlık taramasından geçti. 
Yürürlüğe giren işçi sağlığı vegüvenliği yasası gereği Laodikya’da çalışan personel sağlık taramasından geçti. Sağlık taramasını yapan Dr. Ramazan Bağcı, tüm çalışanların gerekli tıbbi müdahale vetetkiklerinin her yıl düzenli olarak gerçekleştirileceğini söyledi. Bağcı, kazısırasında oluşabilecek yılan, akrep sokmaları, böcek ısırmaları, güneş çarpmaları, dermatolojik rahatsızlıklar ve kazaları önlemek amacıyla poliklinik hizmetinin de sunulacağını kaydetti. Dr. Bağcı amaçlarının kazı alanını verimli kullanarak meslekhastalıkları ve iş kazalarını önlemek olduğunu ifade etti.
Laodikya Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek ise arkeolojik kazılarda tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması kadar, çalışanların sağlıklı olması ve kendi güvenliklerini tehlikeye atmadan çalışmasının önemli olduğunu belirtti. Şimşek, "Resmi bir kurum olduğumuz için yasalar çerçevesinde hareket ederek prosedürleri yerine getirdik. İlk kez kazı alanlarında sağlık taramaları yapıldı. Bu yönüyle diğer kurum ve kuruluşlara örnek olmaktan dolayı mutluyuz" açıklamasını yaptı.