Denizli Acıpayam ilçesinde babaannesinin yanında yaşayan küçük Gamze babaannesinin 1 sene önce vücdunun şiştiğini fark etmesi üzerine oğlunu aradı. Gamze'nin babası, Durmuş Yıldırım kızını Apar topar Denizli Devlet hastanesine kaldırıldı daha sonra, minik gamze, hastalığının daha iyi araştırılması için Pamukkale Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne kaldırıldı. Burada yapılan muayyenin ardından Primer pulmoner hastalığı (Akçiğer yüksek tansiyonu) teşhisi konuldu. 1 seneden beri Pamukkale Üniversitesi hastanesinde tedavi gören Gamze, gereken kalp ve akciğer bulunmazsa hayatını kaybedecek.


DAYISI VE YENGESİ BAKIYOR

Anne ve babasının ayrı olduğu için minik Gamze’ye, babası çalışmak zorunda olduğu için Denizli’de oturan dayısı İbrahim Ekinci ve yengesi Ümmühan Ekinci bakımını üstlendi. İki kardeşten en küçüğü olan minik Gamze’nin 10 aydır bakımını üstlenen Yenge Ekinci, kendi çocuğum gibi bakarım önemli olan yaşaması gerektiğini söyledi. Dayı İbrahim Ekinci ise, "10 aydır Gamze için çırpınıyoruz. Gereken ilaç masraflarını karşılamakta zorlanıyoruz. İlaçları çok pahalı bulmakta güçlük çekiyoruz. Eğer kalp ve akciğer nakli yapılmazsa onu kaybetmemiz söz konusu.Babasının durumu ortada bizimde imkanlarımız kısıtlı, Denizlili hayırseverlerden destek bekliyoruz. Pamukkale Üniversitesi hastanesi 2 kat 203 nolu odada Gamze çaresizce ona verilecek kalp ve akciğeri bekliyor " dedi.




Doç.Dr. Mustafa Doğan
SIRAYA ALINDI UYGUN DONERİ BEKLİYORUZ
1 yıldır tedavisini üstlendiğini belirten Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr. Mustafa Doğan, “Hastalığın iyileşmesi için gereken kalp ve akciğer nakli gerekiyor, Türkiye’de gerekli birimlerle irtibata geçildi. Nakil için Gamze Yıldırım sıraya girdi. Uygun doner bulunursa tedavisi uygulanacak. Biz bize düşen tüm tedaviyi uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Ne kadar bir ömrünün olduğunu söylemek yanlış olur fakat gereken naklin olması şart" dedi.