Henüz beş aylıkken Beta Talasemi (Akdeniz anemisi) teşhisi konulan 21 aylık Kübra'nın dramı yürekleri burkuyor. Çetin ailesi, minik kızlarının iyileşebilmesi için uzanacak bir el bekliyor. 
Hastalığın yüksek giderleri nedeniyle maddi sıkıntı çektiklerini anlatan maden işçisi baba Mehmet Çetin (35), kızının iyileşebilmesi için varını yoğunu verdiğini belirtti. Soma ilçesinde yaşayan Çetin, kızına 5 aylıkken Beta Talasemi teşhisi konulduğunu belirterek, "Kızıma ilik nakli gerekiyor. Vücudu kan üretemediği için İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde sürekli kan yüklemesi yapılıyor. Bazen ayda 2 kere girmemiz gerekiyor. Yaklaşık 1,5 yıldan beri hastaneye sürekli Soma'dan İzmir'e gidip geliyoruz. Kızım 21 aylık oldu. 8 yaşında olan diğer çocuğumuz Yusuf'tan alınan örnekler uymadı. Akraba evliliği olmadığı için akrabalardan uyuşma olasılığı düşük" dedi.

TÜP BEBEK TEDAVİSİ GÖRÜYORUZ
Doktorların yeni kardeşi olursa iliğinin uyabileceğini söyleyen baba Mehmet Çetin, iki defa tüp bebek denemesi yaptıklarını ve başarısız olunduğunu belirterek şunları söyledi: "En güçlü ihtimali yeni kardeşi olursa iliği uyabilir dediler. Normal yollardan çocuk sahibi olursak doğacak bebeğin de aynı hastalıktan olma ihtimali bulunduğunu belirttiler. Ankara Çankaya'da tüp bebek merkezinde tedaviye başladık. 3. denememizi yapıyoruz. 16'da 3 şans veriyorlar. Dokusu uyan sağlıklı embriyoyu anneye nakledecekler." 


40 BİN LİRA HARCADIM
Şimdiye kadar çektiği banka kredileri ile 40 bin lira para harcadığını söyleyen Mehmet Çetin, artık tükendiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Çalıştığım işyerinin derneği katkı sağladı. Ancak yeterli olmuyor. Paran olduğu sürece bir çok tüp bebek denemesi yapabilirsin diyorlar. Bir tüp bebek denemesi 8 ile 10 bin lira arasında değişiyor. Genetiğe göndermemiz 3 bin 500 euro vermemiz gerekiyor. Embriyoların dondurulması bin 200 dolara mal oluyor. Borç alarak alıyorum. Şuana kadar 40 bin lira harcadım. Bu hastalık vücudu kan üretmediği için sürekli kan yüklemesi gerekiyor." 

YETKİLİLERE SESLENDİ
Anne Aysel Çetin ise biricik kızının bu hastalığın pençesinden kurtarılması için gözyaşları içerisinde yetkililere şöyle seslendi: "Uygun ilik bulunamazsa ömür boyunca kan yüklemesi yapılması gerekiyor. SGK'ya tüp bebek için başvurduk ancak çocuğumuz olduğu için karşılamıyor. Her ne kadar bir hayat kurtaracak desekte yine de karşılayamayacaklarını söylüyorlar. Gittikçe çıkmaza giriyoruz. Tüm umudumuz tüp bebek tedavisinden olumlu sonuç alarak çocuk sahibi olmak ve uygun iliğin bulunmasında."