Tedavileri hakkında bilgi veren PAÜ Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Necmettin Yıldız “İki kardeşin ( Şerif Vitija - 18 yaş ve Fatlum Fijita - 20 yaş ) ilk kez 2013 yılında kol ve bacaklarda güçsüzlük, çabuk yorulma, hareket kısıtlılığı, omurgada eğrilik ve yürüme güçlüğü şikayetleri ile hastanemize kabul edildiklerini, hastalara Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda 4 yıldır yılda 1-2 ay sürelerle rehabilitasyon programı uygulanmakta olduğunu” belirtti.

Solunum, skolyoz, postür, güçlendirme ve germe egzersizlerini içeren kapsamlı bir rehabilitasyon programı sonrasında; hastaların kas güçlerinde artış, hareket kısıtlılıkları ve postürlerinde düzelme, fonksiyonel kapasitelerinde artış, omurga eğriliklerinde azalma ve yürüyüşlerinde belirgin iyileşme sağlandı. Ev egzersiz programı verilerek taburcu edildiler.
Her iki hastamız da bir ay süren tedaviden ve sağlıklarına kavuştukları için PAÜ Hastanelerindeki tedavilerden çok memnun kaldıklarını belirterek Kosova’ya geri döndüler.