Denizli'nin Çivril ilçe belediyesi Zabıta müdürlüğü ve İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık müdürlüğü ekiplerinin tarafından lokanta ve kasaplar denetlendi. Periyodik olarak kentte faaliyet gösteren iş yerlerini denetleyen ekipler, kontroller kapsamında; iş yerlerinin hijyen durumu, iş kıyafetleri, gıda saklama koşulları, et ve et ürünlerinin raporları ile ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol ettiler.

Denetimler sonucu bazı işyeri sahiplerinin lokantaların kasaplarda hazırlattığı köfteliklerde, dana eti yerine tavuk taşlığı, dalak ve yağ gibi sakatat ürünleri kullanıldığını ve bu ürünlerin hijyenik olmayan şartlarda bayatlatılan ekmeklerle birlikte, kıyma makinelerinde çekilerek hazır hale getirildiği öğrenildi.

Denetimler ile ilgili olarak yapılan açıklamada gıda üretim yerleri ile lokantalardaki kontrollerin önemli olduğu belirtilerek, “Yaptığımız kontroller sonucunda çoğu işyerinde ciddi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Tespit ettiğimiz bazı eksiklikler hakkında ise tutanak tuttuk ve bu eksiklerin giderilmesi için 15 gün süre tanıdık. Ama ilçe merkezinde denetlediğimiz 10 lokantanın 4 tanesinde köfte ve kıymaya tavuk taşlığı ve sakatat karıştırıldığını tespit ettik. Bu işyerlerinin herbirine de 14,600 TL para cezası kestik. Denetimlerimiz artarak devam edecek” denildi.

Yetkililer, tavuk taşlığıyla hazırlanmış köfteliklerin büyük bölümünün seyyar köfte tezgahlarında pişirilip vatandaşlara satıldığı bilgisini verirken, bir kısmının da kimi lokantalarda çeşitli yemeklerde kullanıldığı bilgisini verdi.