Denizli Tekden Hastanesi’nde gerçekleştirilen kapalı böbrek üstü ameliyatıyla bir kadın hasta sağlığına kavuşturuldu.
Yüksek tansiyon şikayetiyle Denizli Tekden Hastanesi’ne başvuran 34 yaşındaki Özlem Ay’ın Genel Cerrah Prof. Dr. Burhan Kabay tarafından yapılan muayene ve tetkikler sonucunda böbrek üstü bezinde adrenalin üreten kitle tespit edildi. Tansiyon yüksekliği ve diyabete neden olduğu tespit edilen kitle ile ilgili yapılan incelemeler sonucunda hastanın laparoskopik yöntemle ameliyatına karar verildi. Özlem Ay’ın böbrek üstü bezindeki 6 santimlik kitle alındı. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Burhan Kabay ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrası hastanın tansiyonu ve diyabeti normale döndü.
Prof.Dr. Burhan Kabay, kapalı böbrek üstü ameliyatının dünya genelinde sayılı sayıda yapılan bir operasyon olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bu nedenle ameliyatın yapılabilmesi için çok önem gerektiren bazı hususlar vardır. En başta böylesine zor bir operasyonun başarıyla sonuçlanabilmesi için anestezi uzmanının çok iyi olması gerekmektedir. Bununla birlikte genel cerrahi ve dahiliye bölümleri ile de iyi bir ekip çalışması olmalıdır. Başarılı bir ekip çalışması ile hastamızı sağlığına kavuşturduğumuz ve böylesine önemli bir operasyonu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz.”
Hastane Başhekimi Dr. Yusuf Polat ise hastaya teşekkür ederek, hastanede tedavileri gerçekleştirilen hastalara verilmek üzere hazırlanan teşekkür belgesini verdi. Ameliyat sonrası Tekden Hastanesi anı defterini imzalayan Özlem Ay, kendisini sağlığına kavuşturan doktor ve hastane personeline teşekkür etti.