Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, okul kantin denetlemelerini aralıksız sürdürüyor. Zabıta ekipleri tarafından 72 okul kantininde yapılan denetimlerde genel şartlara uyulmadığı için 9 kantine yazılı ihtar verildi. Denetimlerde genel temizlik, gıdaların son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, çalışan personelin kıyafetleri, sağlık muayene kartları kontrol edildi.

Denetimlerde, kantin işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verilirken Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada öğrencilerin sağlığını korumak maksadıyla denetimlerin devam edeceği, eksiklikleri bulunan kantin işletmecilerin ise uyarıldığı aktarıldı.

Denetimlerde 54 işyerinde eksiklik görülmediği belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: “ Denizli genelinde 49'u ilk ve ortaokul, 23 'ü lise olmak üzere toplam 72 kantin gıda mühendisinin de bulunduğu zabıta ekiplerince denetlendi. Denetimlerde genel şartlara uyulmadığı için 9 kantine yazılı ihtar verildi. İşyeri temizliği başta olmak üzere kantinlerde özellikle satılmaması gereken gıda maddelerinin denetimi, çalışanların iş gömleği ve personel hijyeni, ürünlerin son kullanma tarihleri denetlendi. Ayrıca okul idarelerinin ve okul aile birliklerinin herhangi bir olumsuzlukta belediye ve Tarım İl Müdürlüğü’ne bilgi vermeleri istendi. Böylece okul idarelerinin de bilgisi ve desteğiyle kantin işletmecilerinin daha hassas ve titiz davranmaları hedefleniyor. Zabıta personeli okul kantinlerine yönelik denetimlerini rutin bir şekilde yapıyor. Satılan gıdaların son kullanma tarihleri ve gıdaların hijyenik ortamlarda hazırlanması konusunda yapılan denetimler aralıksız devam ediyor. Denetimlerde öncelik yerinde üretilen gıda maddeleri. Tost, döner, sandviç gibi kantinlerde hazırlanan gıda maddeleri insan sağlığı açısından yüksek risk taşıyor. Bu ürünleri hazırlarken kullanılan malzemelerden tutun hazırlanış şekli, satışı ve depolanmasına kadar her aşamada hijyen koşullarının sağlanması gerek. Öğrencilerimizin hijyen koşulları sağlanmış, gıda güvenliği açısından risk taşımayan ürünleri almaları çok önemli. Öğrencilerin eğitim ve öğretim sezonunda daha sağlıklı ortamlarda gıda tüketebilmeleri için denetimlerimiz Zabıta Müdürlüğü olarak devam edecektir. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılması durumunda öğrenciler ve veliler Denizli Belediyesi’nin 153 numaralı telefonuna şikayetlerini iletebilirler.”