Denizli Rotary Kulübü Başkanı Mürüvet Algümüş, Pamukkale Rotary Kulübü  Başkanı Cengiz Alptekin, Delikliçınar Rotary Kulübü Başkanı Ayşegül Giray, projenin paydaşları olan Denizli Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Tekin ve Denizli Özel Sağlık Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Erdemir, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenledikleri basın toplantısıyla tüm Denizli halkını 6-12 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek eğitimlere çağırdı. 
Proje kapsamında şişme dev bir kalın bağırsak canlandırması yaptırıldı. Türkiye’de 7 ilde 12 merkezi gezen şişme kalın bağırsağın içinde gezilerek kanserli hücrelerin nasıl ürediği ve nasıl şekil aldığı görsel olarak sunuldu. Uzman hekimlerce meme kanseri ön teşhisinin nasıl yapılacağı ise eğitimlerin önemli bir ayağını oluşturdu.  Proje, Bodrum’dan başlayarak, sırasıyla Marmaris, Fethiye, Didim, Söke, Balıkesir, Bursa, İzmir, Manisa, Salihli, Turgutlu’da yapıldı. 

SAĞLIĞINIZ İÇİN BU EĞİTİME KATILIN
 “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” sloganıyla Bugün 1 Saat, Yarın Bir Hayat Projesi, 6 Kasım Perşembe günü Forum Çamlık Alışveriş Merkezi’nde saat 12.00-22.00 saatleri arasında uygulanarak başlayacak . Proje, sırasıyla 7 Kasım Cuma günü 10.00-18.00 saatleri arasında Bayramyeri’nde, 8 Kasım Cumartesi günü 10.00-22.00 saatleri arasında Teraspark AVM’de,  9 Kasım Pazar günü saat 10.00-22.00 arasında Sümerpark AVM’de,  11 Kasım salı günü saat 09.00-18.00 arasında Pamukkale Üniversitesi’nde ve 12 Kasım Çarşamba günü saat 09.00-18.00 arasında Özel Sağlık Hastanesi’nde Denizlililerle buluşacak. 

50 BİN KİŞİYE ULAŞTIK
Türkiye’ye örnek olan ve büyük ses getiren  ‘‘Bugün 1 Saat, Yarın Bir Hayat’’  projesinin finalini Denizli’de yaptıklarını belirten Denizli Rotary Kulübü Başkanı Mürüvet Algümüş, “14 Ağustos 2014 günü Bodrum’da dev kolon maketinin açılarak; kolon kanseri, bir düzine limon ile de meme kanseri farkındalığının anlatılmasıyla başlandı. Gittiğimiz her yerde binlerce insana ulaştık.  3 ayda 50 bin kişiye eğitimlerimize katıldı. Bu veri projemizin ne kadar ses getirdiğinni bir göstergesi.  Bu eğitimlerde 12 kişide erken süreçte meme kanseri teşhisi yapıldı. Birçok insanımızında kolon kanseri noktasında yine erken süreçte bu hastalığı tespit etti. Yani amacımıza ulaştık. 6-12 Kasım tarihleri arasında Denizli’de yapılacak . Denizli’nin yoğun bölgelerinde yapılacak olan etkinlikte diğer tüm merkezlerde olduğu gibi dev kolon maketi açılacak ve uzmanlar her iki kanser hakkında bilgiler verecek, broşürler dağıtılacak. Denizli halkımızı bekliyoruz” dedi. 

ÜCRETSİZ TARAMA FIRSATI
Projenin en önemli destekçilerinden, Özel Sağlık Hastanesi de Etkinlikler süresince Projenin yanında  olacak ve standa gelip bilgi alırken belirti gösterdiği tespit edilen ve uzmanlar tarafından taramadan geçirilmesi gereken vatandaşların kanser  taramasını ücretsiz olarak yapacak . Özellikle maddi durumu iyi olmayan ve sosyal güvenceden yoksun vatandaşların yararlanabileceği bu uygulamanın yanında belirti gösteren kişiler stanttaki uzman doktorlar tarafından Denizli’deki kanser tarama merkezlerine yönlendirecek.