Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi.

Kış aylarında kan bağışının düşmesi ve kanın sürekli ihtiyaçının çok olmasından dolayı başlatılan projede Genel Sekreterliğe bağlı sağlık çalışanları kan bağında bulundu.

Bağışta için ilk, Denizli Devlet, Servergazi Devlet ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanelerinde kurulan kan bağış noktalarında sağlık çalışanlarının yanı sıra vatandaşlardan da kan bağışı kabul edildi. Bir gün süren kampanya sonunda tam 278 ünite kan toplandı.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk ve Kızılay Şube Başkanı Erdal Otçu ile beraber kurulan kan bağış noktalarını gezerek sağlık çalışanları ve vatandaşları kan bağışı konusunda teşvik etti.


Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk yaptığı açıklamada kan bağışının önemine değindi ve kampanyaya destek veren tüm sağlık çalışanlarını tebrik etti. Öztürk, “ Denizli Kamu Hastaneleri Birliği olarak tüm sağlık çalışanlarımız ile birlikte ‘Kan Vererek Can Veriyoruz’ adı altında bir kampanya başlatmıştık. 3 haftalık bir hazırlığın ardından, Kızılay Kan Merkezi 3 büyük hastanemizde kan verme stantlarını kurdu.

Biliyorsunuz kış aylarında özellikle kan stoklarında azalma oluyor. Bu yüzden kan bağışında bulanalım ve Kızılay’a destek verelim dedik. Kampanya sonunda da bir günde 278 ünite kan bağışı elde ettik” dedi.

Kızılay Şube Başkanı Erdal Otçu da Genel Sekreterimiz Uz. Dr. Berna Öztürk ve kan bağışında bulunan tüm sağlık çalışanlarına ve vatandaşlara duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederek, ‘’Denizli’de günlük ortalama 150-200 ünite arası kana ihtiyacımız var. Bizse

Kamu Hastaneleri’nden bir günde 278 ünite kan aldık ve bu bizi oldukça memnun etti. Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır’ diyerek vatandaşlarımızın bilinçli ve düzenli kan bağışlarına bekliyoruz. Unutmayalım her kan bir insanın hayatını kurtarabilir” dedi.