Denizli Tekden Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Bayram Çırak denize ve derinliği belli olmayan sulara yüksekten atlamanın büyük risk taşıdığını, hatta kalıcı felçlere dahi sebep olabileceğini belirtti. 
Yaz mevsimi nedeniyle insanların serinlemek için denize, göle veya havuzlara gittiğine işaret eden Prof. Dr. Bayram Çırak yaptığı açıklamada, serinleme sırasında en büyük tehlikenin halk arasında 'balıklama atlayış' olarak bilinen yüksekten atlamak olduğunu söyledi. ''Denize ve derinliği belli olmayan sulara yüksekten atlamanın riski, kafa travması oluşması yanında boyun kırıklarına sonucunda omurilik felcine sebep olabilir'' diyen Çırak, ''Deniz ve derinliği olmayan sulara yüksekten atlamak büyük bir risk" dedi. 
Suya atlarken yapılan bir hatanın boyun kemiğinin kırılmasına, ardından da omurilik yaralanmasına neden olabileceğini dikkat çeken Prof.Dr.Çırak, "Balıklama atlamak, su derinliği iki metreden az ise oldukça tehlikelidir. Başın elden önce suyun tabanına çarpması nedeniyle boyun kemiklerinde kırılmalar oluşabilir. Kırık, omurga içinden geçen omuriliği zedeleyebilir ve çoğu zaman kopartabilir. Omurilik hasarlarının en tehlikeli olduğu yer boyun bölgesinde olanıdır'' şeklinde konuştu.