Muğla'nın Fethiye ilçesinde başlatılan kampanya ile İstanbul'da onkoloji tedavisi gören çocukların tedavi sürecinde canları sıkılmasın diye okumaları için kitap toplanıyor.
Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Müdürlüğü, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi'nde tedavi gören çocuklar için 'Bir Kitap, Bir Oyuncak ve Bir Mektup' kampanyası başlattı.
Kültür merkezi çalışanları ve kursiyerlerinin katılımı ile başlatılan sosyal sorumluluk projesi ile onkoloji tedavisi gören çocukların sıkılmamaları engellenecek. Çocuklar, tedavi sırasında Fethiye'den gelen kitap ve oyuncaklarla vakit geçirip, tanımadıkları arkadaşlarının mektuplarını okuyacak.
Kampanya hakkında bilgi veren Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Müdürü Muammer Şahin, kampanya kapsamında ilk bağışı kültür merkezi kursiyerlerinin yaptığını söyledi. Fikrin, küçük öğrenciler tarafından ortaya atıldığını anlatan Şahin, küçük beyinlerin zor durumdaki arkadaşları için fikir üretmesinin kendilerini memnun ettiğini ve hemen projeyi başlattıklarını açıkladı. Kampanyaya, vatandaşların, gerek oyuncak gerekse kitap bağışlayarak destek verebileceklerini ifade eden Şahin, "Projemizde bir de mektup kısmı var. Oyuncak ve kitap bağışında bulunan çocuklarımız hiç tanımadıkları arkadaşlarına mektup yazıyor. Bu mektuplar, hem o çocuklara moral verecek hem de buradaki çocukların yeni arkadaşlıklar kurmasına vesile olacak." dedi.
Kültür Merkezi Öğretmeni Nurdan Karakaş Genç de kampanya ile öğrencilerin toplumsal olaylara karşı duyarlı olmalarını sağlamak istediklerini ifade ederken, destek veren herkese teşekkür etti.