Denizli’de, talasemi majör hastalığıyla mücadele eden 11 yaşındaki Alpay Aktekin ile arkadaşı 9 yaşındaki Yahya Çelik, Medical Park Antalya Hastanesi’nde kardeşlerinden yapılan ilik nakilleriyle sağlıklarına kavuştu. Aktekin ve Çelik aileleri, iki arkadaşın 3 gün arayla nakil olduklarını belirterek, 2014 yılına en mutlu kendilerinin girdiğini söyledi. 
Denizli’de yaşayan malulen emekli Veli Aktekin ve ev hanımı Cemile Aktekin çiftinin 3 erkek çocuklarından 6’ıncı sınıf öğrencisi Alpay Aktekin’e 5 yıl önce sarılık şikayetiyle gittiği hastanede talasemi majör tanısı konuldu. Beş yıl boyunca 10 günde bir kan alan Alpay Aktekin’in ailesi çocuklarına ilik nakli yapılmasına karar verdi. Medical Park Antalya Hastanesi’ne yönlendirilen Aktekin ailesinden Alper Aktekin’in iliği kardeşine yüzde yüz uyumlu çıktı. Geçen 12 Kasımda kardeşinden yapılan ilik nakliyle sağlığına kavuşan Alpay Aktekin, yeni yılda gülen yüzü ailesine büyük mutluluk yaşattı.
Baba Veli Aktekin (46), üç erkek çocuğu olduğunu belirterek, 7 yıl önce en küçük oğlu olan Alpay Aktekin'i sarılık şüphesiyle hastaneye götürdüğünü hatırlattı. Hastanede yapılan tetkiklerde çocuğuna Akdeniz anemisinin bir türü olan ‘talasemi majör’ teşhisi konulduğunu ifade eden Aktekin, uzun bir tedavi süreci geçirdiklerini nakil için Medical Park Antalya Hastanesi’ne geldiklerini kaydetti. İlik nakli için sıra beklemek istemediklerini ifade eden Aktekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Diğer oğlum Alper Aktekin kardeşine iliğini vermek istedi. Tahlil yapıldı yüzde yüz ilik uyumlu çıktı. Oğluma geçen 12 Kasımda kardeşinden ilik nakli yapıldı. Naklin ardından bir ay hastanede kaldık. Şuanda oğlumun durumu iyidir."

2014 PİYANGOSU ONLARA VURDU
Yeni yılı ilk kez mutlulukla karşıladıklarını dile getiren baba Aktekin, şunları söyledi: “2014 yılına mutlu olarak girdik. Çocuklarımız yeniden doğmuş gibi oldu. İnşallah bu mutluluğumuz devam eder.” 

‘ÖZEL BESLENMESİ GEREKİYOR’
Geçirdiği kaza ve tansiyon hastası olması nedeniyle malulen emekli olduğunu belirten Aktekin, sözlerine şöyle devam etti: “Aldığım 800 lira maaşla aileme özel bakım isteyen çocuğuma bakmaya çalışıyorum. Denizli’de iki çocuğum var. Onlara da para gönderiyorum. Buradaki evin kirası 1000 lira. Oğlumun özel gıdalarla beslenmesi gerekiyor. Açtığımız bir gıdayı tekrar yediremiyoruz. Bir yıl boyunca Alpay, kalabalık içine girmeyecek. Okuluna gidemeyecek. Yaklaşık 2 bin lira giderimiz var. Oğlumun sağlığına kavuşabilmesi için hayırseverlerden destek bekliyoruz.” 
Hemşehrisi Ömer Ali Çelik ve talasemi majör hastası oğlu Yahya Çelik’le Denizli’de tanıştıklarını hatırlatan Aktekin, şunları söyledi:“Yahya ve Alpay 3 gün arayla kardeşlerinden aldıkları ilikle nakil oldu. Nakil olmadan önce birlikte konuşup karar verdik. Bizlerin maddi durumu ortada, ayrı ayrı ev tutarsak 1000’er lira ev kirası verecektik. Beraber ev tutmaya karar verdik. Çocuklarımızda iyi anlaşıyor. Bu yeni yılı mutlu şekilde geçirdik.” 

OKULUNU ÖZLEDİ
Alpay Alptekin ise okula gidemediğini ifade ederek, öğretmenlerini özlediğini söyledi. Koşmayı ve oynamayı çok özlediğini dile getiren Alpay, ileride ise ressam olmadık istediğini belirtti. Ev hanımı anne Cemile Aktekin, oğluna kardeşinin iliğinin uymasından dolayı çok mutlu olduğunu kaydederek, 2014 yılının en mutlu annesinin kendisi olduğunu dile getirdi.

İKİ AİLENİN İLİK YOLCULUĞU
Denizli’de yaşayan mermer işçisi Ali Çelik(42)ve ev hanımı Gülten Çelik(34) çiftinin 3 erkek çocuklarından Yahya Çelik’e 3 yaşında kabızlık şikayetiyle gittiği hastanede talasemi majör teşhisi konuldu. 5 yıl boyunca kan alan Yahya Çelik’e doktorları ilik nakli yapılmasına karar verdi. Medical Park Antalya Hastanesi’ne gelen Çelik ailesinden Galip Çelik’in(16) iliği kardeşine yüzde yüz uyumlu çıktı. Yapılan tetkiklerin ardından geçen 9 Kasımda Yahya Çelik’e kardeşin ilik nakli yapıldı. Sağlığına kavuşan Yahya Çelik, 2014 yılına mutlu ve umutlu girdi.

KADER ARKADAŞI OLDULAR
Denizli’de talasemi merkezinde yolları kesişen Aktekin ve Çelik ailelerinin çocukları, kardeşlerinin iliklerinin kendilerine uyumlu çıkması sonucu nakille sağlıklarına kavuştu. İki ailenin çocukları 3 gün arayla ilik nakli olmanın mutluluğunu yaşadı.

ÇELİK AİLESİNİN OĞLU DA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Denizli’den gelen ev hanımı Gülten Çelik(34), oğlu Yahya Çelik’in(9) üç yaşında talasemi majör hastası olduğunu söyledi. Beş yıl boyunca Yahya’nın sürekli kan aldığını ve iyileşmesini beklediklerini aktaran anne Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama oğlum sağlığına kavuşmayınca doktorlarımızın tavsiyesiyle ilik nakli olmaya karar verdik. Bir yıldır kardeşinden ilik nakli yapılması Medical Park Antalya Hastanesi’ne gidip geliyorduk. Diğer oğlum Galip Çelik’in(16) yapılan tetkiklerde iliği kardeşine yüzde yüz uyumlu çıktı. İlik sırası beklemedik. Geçen 9 Kasımda nakil oldu. İnşallah daha da iyi olacak. Mutluyuz” 

EN MUTLU ANNE
2014 yılına çok mutlu girdiklerini anlatan anne Çelik, “2014 yılının en mutlu ailesi biziz. Umarım bu mutluluğumuz ileriki yıllarda da devam eder. İnşallah diğer ilik nakli bekleyen ailelerde bizim gibi mutlu olur” dedi.

ÜÇ GÜNDE BİR HASTANE YOLU
Aktekin ailesi ile Denizli’de talasemi merkezinde tanıştıklarını hatırlatan Gülten Çelik de, sözlerine şöyle devam etti: "Çocuklarımız orada beraber kan alıyorlardı. Sonra Antalya’ya yine beraber geldik çocuklarımız 3 gün arayla nakil oldu. Çocuklarımız iyi anlaştığı için aynı evi tutmaya karar verdik. Antalya’da masraflar çok ağır. Eşim çalışmak zorunda olduğu için Denizli’ye döndü. Üç günde bir hastaneye gidiyoruz. Bizim durumumuz ortada. Onun gönderdiği asgari ücret maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. En azından ev kiramız karşılanırsa biraz rahatlarız.”