Diyaliz hastaları ve kronik böbrek hastalarının tedavisi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Denizli Devlet Hastanesi’nde "Hemodiyaliz Hemşirelik Sempozyumu" gerçekleştirildi. 
Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyuma Türk Nefroloji Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Birsen Yürügen, Denizli Halk Sağlığı Şube Müdürü İsmail Kurşunoğlu, Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, DDH Nefroloji Sorumlu Hekimi Uzman Dr. Davut Akın ve Denizli’de bulunan 8 diyaliz merkezinin doktor ve hemşireleri katıldı. 
Sempozyumun açılış konuşmasını Türk Nefroloji Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Birsen Yürügen yaptı. Prof.Dr. Yürügen, derneğin çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. 
Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan ise sempozyuma olan katkıları ve desteklerinden dolayı Türk Nefroloji Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireleri Derneği’ne teşekkür ederek, "Bilimsel alanda yapılan faaliyetlerin; özellikle sempozyumların, eğitim çalışmalarının, hastanemizde yapılması bizleri son derece mutlu ediyor. Bu tarz eğitimler hizmet içi eğitimimizin düzeyini de arttırıyor. Aynı zamanda bu tür faaliyetler, iletişim açısından ve bilgilerimizi paylaşmak adına güzel fırsatlar. Bu yüzden hastanemiz adına dernek başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
Nefroloji Sorumlu Hekimi Uzman Dr. Davut Akın da yaptığı konuşmada sempozyumun amacı hakkında bilgiler verdi. Dr. Akın, sempozyumun amacının diyaliz hastalığı ve kronik böbrek hastalığı hakkında bilgilendirme yapmak, var olan bilgileri güncellemek, diyaliz merkezleri arasında yeni bilgi paylaşımlarının yapılmasını sağlamak olduğunu ifade etti. 
Dört saat süren sempozyumda Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Güray Şıracı, diyaliz hastalarında damara ulaşım yolları ve bakımı konulu bir sunum yaptı. Sempozyumda Pamukkale Üniversitesi ve Denizli Devlet Hastanesi doktor ve hemşireleri de yaptıkları sunumlarla diyaliz hastaları ve kronik böbrek hastalarının tedavisi hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.