1994 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan “Uzun Süreli Hastanede Yatan Çocukların Eğitimleri ve Hastane Okulları Projesi” kapsamında kurulan Denizli Devlet Hastanesi sınıfında geçen 17 yılda, 4 bin 767 öğrenci eğitim hizmetinden yararlandı.
Uzun süreli hastanede yatan çocukların eğitim ve öğretimlerinin aksatılmadan sürdürülmesi, yıl kayıplarının önlenmesi, çeşitli kaygı ve korkularının giderilmesi, okul ve arkadaş çevrelerinden uzak kalmamalarının sağlanması amacıyla hizmet veren Sevil Kaynak İlkokulu’na bağlı DDH sınıfında okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklar faydalanabiliyor. Ancak hastane sınıfında eğitim sistemi normal okullardan farklı işliyor. Bazı çocuklara yatak başında, ayağa kalkabilecek durumdakilere de “sınıfta eğitim” veriliyor.  Sınıfta teneffüs, giriş ve çıkış saatleri çocukların günlük tedavi işlemlerine göre şekilleniyor.  Tedavileri sürdüğü için pijamalarıyla, eşofmanlarıyla sınıfa gelen ve damar yolu açılmış elleriyle kalem tutmaya çalışan çocuklar için eğitim sırasında kan vermek, tansiyon ölçtürmek, iğne olmak gayet olağan bir durum.
Çocuk Servisi’nde bulunan sınıfta 2 sınıf öğretmeni ile hizmet verdiklerini söyleyen DDH Sınıf Öğretmeni Semra Paksoy,  öğrencilerin durumlarına göre normal ve birleştirilmiş sınıf programı uyguladıklarını söyledi. Paksoy: “Ders planı ve programların uygulanışında, ders zamanlarında öğrencilerin sağlık durumlarına göre ve kişisel özelliklerine uygun esneklik sağlanmaktadır. Öğrencilerimizle birlikte belirli gün ve haftalar, sınıfta veya yataklarında kutlanarak, ilgili yazı ve resim çalışmaları yapılmaktadır.  Yapılan çalışmalar sınıf panosunda veya yatak başlarında sergilenmektedir” dedi.
Sınıf öğretmeni Adnan Veli Çölgeçen de günlük olarak hastanedeki tüm servisleri dolaştığını, ilkokul çağındaki çocukları tespit ederek DDH sınıfına çocukları yönlendirdiğini belirtti.