2008’den beri ilgili bakanlıklarca görüşüldüğünü dile getiren Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı Musa Akyol, tıp hizmetleri, eczacılık, gözlük ve tıbbi malzemelerin hizmetinin devlet tarafından karşılandığını ancak ağız ve diş sağlığının görmezden gelindiğini iddia etti.
Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı Musa Akyol, “Toplumumuzun yaklaşık %70’i sosyal güvenceleri olmasına rağmen bedellerini kendileri ödemeyi göze alarak ağız ve diş sağlığı hizmetleri için özel kurumlara başvurmaktadır. Bugüne kadar toplumumuzun ağız-diş sağlığı tedavi ihtiyaçlarını sadece kamu kuruluşları ile yürütmek, özel ağız ve diş sağlığı hizmeti veren kuruluşları yok sayarak düzenli ağız-diş sağlığı sistemi oluşturabilmek mümkün olamamıştır” dedi.


DİŞ SAĞLIĞI ÖNEMSENMİYOR
Ağız ve diş sağlığı hizmet alımının hem halkı hem de serbest çalışan diş hekimlerini mağdur ettiğini ifade eden Akyol, “Türk Dişhekimleri Birliği ve Dişhekimleri Odaları sağlık sektörünün diğer bileşenlerinde olduğu gibi başta muayenehaneler olmak üzere serbest çalışan dişhekimlerinden de ağız-diş sağlığı hizmetlerinin satın alınmasını istemektedir. Hem hizmeti kullananların (halkın), hem hizmeti sunanların (dişhekimlerinin), hem de hizmeti finanse eden kamunun (SGK) yararlanacağı TDB hizmet alım projesi; koruyucu dişhekimliği hizmetlerini önceleyen, toplumun hizmete daha rahat ulaşması sonucu memnuniyetini arttıran, sürdürülebilir, denetlenebilir ve kamuya yıllık maksimum maliyeti belli olan bir öneridir” dedi.
Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı Musa Akyol, “6 yıl öncesinden bulunduğumuz bu önerinin uygulanması halinde ülke kaynaklarının daha verimli kullanılması gerçekleşecek,halkımızın diş sorunları başladığı anda çözüleceği için toplumda ağız ve diş sağlığında Avrupa Birliği ülkeleri düzeyine yaklaşacak ve bunun  sonucu sağlıklı nesiller yetiştirilmesi hedefine ulaşılmış olacaktır” dedi.