Denizli’de bazı işletmelerin tatlı ve lokma yapımında hazır şerbet kullanması insan sağlığını tehdit ediyor. 
Son yıllarda gıdalarda yapım aşamasında kullanılan hazır maddeler insan sağlığını tehdit eder duruma geldi. Bazı işletmelerin doğal olmayan malzemeleri kullanması, zamandan tasarruf etme düşüncesi ve maliyetten kaçmak istemesi insan sağlığını hiçe sayması insan sağlığını tehdit ediyor. 
Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Tatlıcı Haydar Usta işletmesi ortaklarından Muhlis Çobanoğlu, bazı işletmelerin hazır şerbet kullandığını değinerek insan sağlığını tehdit ettiğini dile getirdi.  Kışın Yenen Tatlılar yazın yanında dondurma eklenerek müşterilere sunulduğunu ifade eden Çobanoğlu,  “Dondurmayla beraber insanlar tatlı yiyebilir. Mühim olan tatlının sade normal şekerden yapılmış olmasına dikkat edilmeli” diye konuştu. Doğal şekerler Glikoz ve tatlandırıcılar sağlığı olumsuz yönde etkilediğini vurgu yapan Çobanoğlu, “ Bazı işletmeler kullanım kolaylığı nedeniyle Hazır şerbet kullanıyor. Hem kullanım kolaylığı hem de maliyeti düşürmek için hazır şerbete yöneliyor. Doğal Şerbet bir gün önceden hazırlandığı için işletmeler kolaya kaçıyor. Doğal yollarla üretilmeyen bu şerbet insan sağlığı içinde tehdit ediyor” şeklinde konuştu. 
Tatlı ve lokma hayırlarda insanların daha çok tatlı tükettiği hesaba katıldığında üretim aşaması her zaman dikkat edilmesi gerektiğini değinen Çobanoğlu, “ Oralarda kullanılan şerbetlerin yüzde 95’i hazır şerbet kullanıyor.  Vatandaşlar tatlı aldıkları yeri sorgulasınlar Doğal Şeker kullanan yerleri tercih etsinler. Çok ucuz ürünlere rağbet göstermeyip güvenilir yerlerden tatlı almaya dikkat etsinler” dedi.