Denizli’de yaşayan ve geçen Ocak ayında lösemi hastası olduğu ortaya çıkan 3 yaşındaki Cengizhan, ilik nakli olmak için 3 aylık kardeşi Oğuzhan’ın biraz daha büyümesini bekliyor. Kemoterapi gören Cengizhan’ın ailesi maddi olarak zor durumda oldukları için sıkıntı yaşadıklarını, yasak olmasına rağmen hastaneye bile minibüsle gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.
Denizli’nin Dokuzkavaklar mahallesinde yaşayan Çakırgöz ailesi, 3 yaşındaki çocukları Cengizhan’ın lösemi olduğu haberiyle yıkıldı. Ocak ayında hastaneye bronşit olduğu için götürülen Cengizhan’ın burada lösemi (kan kanseri)olduğu ortaya çıktı. Olayı duyunca yıkılan baba Emin Çakırgöz (41) ve anne Pakize Çakırgöz (39), o günden itibaren her hafta hastaneye gitmeye başladı. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi devam eden ve sürekli kemoterapi gören Cengizhan’ın umudu henüz 3 aylık olan kardeşi Oğuzhan oldu. Hastalığın öğrenilmesinden 6 ay sonra doğan Oğuzhan, şu an 3 aylık ve sağlıklı olarak yaşıyor.

OTURACAK KOLTUKLARI DAHİ YOK
Dokuzkavaklar mahallesinde kiralık küçük bir evde yaşayan Çakırgöz ailesi, maddi imkansızlıklardan dolayı çocuğun tam olarak tedavi olmamasından şikayet ediyor. Evlerinde oturacak koltuk dahi bulunmayan ve yer minderine oturan aile üyeleri sık sık hasta oluyor. Lösemi hastalarının dikkat etmesi gereken hijyen koşullarına da tam olarak uyamayan aile, çocuklarını hastaneye götürürken, toplu taşıma aracı kullanmak zorunda kalıyor. Baba Emin Çakırgöz, daha önce gündelik işlere giderek para kazanırken, son yıllarda belindeki sıkıntılardan dolayı ağır işlerde çalışamıyor. Devletten 3 ayda bir para ve kış aylarında kömür yardımı alan aile, kendisine maddi olarak yardım edecek insanlardan destek bekliyor.

"ŞOK OLDUK"
Hastalığın teşhisinin geçen Ocak ayında konduğunu belirten anne Pakize Çakırgöz, şöyle konuştu: "Biz hastalık öncesi olayı bilmediğimiz için bir süre değişik hastanelere gittik. Son olarak gittiğimiz Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan test sonucu Cengizhan’ın lösemi olduğu ortaya çıktı. 6 ay PAÜ Hastanesi’nde yattık. Biz zaten hastalığı duyunca şok olduk. Ben neredeyse bayılacaktım. Doktorlar tuttu. Aile olarak büyük bir yıkıntı oldu. Hâla inanamıyorum. 16 kemoterapi alacağız. 6'sını aldık, 10'unu daha sonra alacağız. Şimdi ev iznine çıktık. Haftalık kontrollerimiz var.’’ 

‘KÜÇÜK OĞLUM OĞUZHAN, CENGİZHAN’A UMUT OLACAK’
Hastalık için ilaçlar da aldıklarını ancak ilaçların pahalı olmaması nedeniyle zorlandıklarını ifade eden anne Çakırgöz, "Doktor ücreti var. Ulaşımda ödenecek para var. Zaten durumumuz malum. Oturacak koltuk yok. Eşim belinden rahatsız olduğu için çalışamıyor. Şimdi biz Oğuzhan’ın abisi Cengizhan’a ilik vereceği günü bekliyoruz. Oğuzhan, Cengizhan’a umut olacak. İnşallah oğlum sağlığına kavuşacak’’ diye konuştu.

"MADDİ OLARAK SIKIŞIK DURUMDAYIZ"
Belindeki sıkıntı nedeniyle ağır işlerde çalışamadığını kaydeden baba Emin Çakırgöz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oğlum zaten rahatsız ve kış ayları daha zor. Ulaşımda minibüs kullandığımız için sanki tüm hastalıkların üstüne gidiyormuşuz gibi oluyor. Maddi olarak sıkışık durumdayız. Hayırseverlerimizden yardım istiyorum. Bana iş verirlerse de belimin müsaade ettiği sürece çalışırım’’ 

GALATARASARAYLI CENGİZHAN
Lösemi hastası Cengizhan ise Galatasaray’ı tuttuğunu ve kardeşi Oğuzhan’ı çok sevdiğini güçlükle de olsa söyledi.