Denizli Kamu Hastaneleri Birliği’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlediği etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Birliğe bağlı Denizli Devlet Hastanesi AMATEM( alkol ve uyuşturucu madde bağımlıları tedavi ve araştırma merkezi) ve TRSM (toplum ruh sağlığı merkezi) hastalarının sosyal faaliyetlerle tedavi süreçlerinin olumlu bir şekilde sürmesi ve toplum içine üretici bireyler olarak yeniden dönebilmeleri amacıyla ‘Hayata Dönüş’ projesi kapsamında voleybol maçı düzenlendi. Merkez kapalı spor salonunda düzenlenen müsabakaya Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk ve diğer idarecilerle birlikte hasta yakınları katıldı.
Maç öncesi canlı müzik eşliğinde sahaya çıkan hastalar gerçek bir salonda ilk kez maç yaptı. Kendileri için özel yaptırılan formalarla mücadele eden her iki takım oyuncuları, arkasına taraftar desteğini de alarak kıyasıya mücadele etti. 3 set üzerinden oynanan maçı 2 – 0 AMATEM hastaları kazanırken maç sonu yaşanan görüntüler görülmeye değerdi. Maçı kaybeden TRSM takımını ilk teselli edenler rakip takımın oyuncuları olurken, yaşanan bu görüntüler sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu gösterdi.
Maç sonrası iki takım madalyalarını ve kupalarını Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı ve Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk’ün elinden aldı.


Proje Amacına Ulaştı
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk hastaların ve ailelerinin gözlerindeki mutluluğu gördüklerinde müsabakanın yapılmasının amacına ulaştığını, bu tarz sosyal etkinliklerin tüm hızıyla devam edeceğini söyledi. Öztürk: “ TRSM de ağır ruhsal problemi olan hastalar(şizofreni, şizoafektif bozukluk ve psikoz) ile AMATEM’de de uyuşturucu ve madde bağımlılarının tedavileri yürütülmektedir. İki birimimizde de hastalar uzman ekip kadrosuyla hastaneden bağımsız alanlarda doğayla iç içe kendi evlerindeymiş gibi tedavilerini olmaktadır. Bu hastalarımızın sosyalleşebilmesi ve toplum içine hızlı bir şekilde dönebilmesi için birliğimizde farklı dönemlerde sosyal etkinlikler düzenlenmektedir.  Bu amaçla Genel Sekreterlik olarak iki merkezde tedavi gören hastalar için voleybol maçı düzenledik. İki takımımızda yaklaşık bir aydır bu maça hazırlanıyordu.  Bugün burada gördük ki müsabaka amacına ulaştı. Hastalar maçtan keyif aldı.  Aileler çocuklarının, eşlerinin, anne ve babalarının sevincine ortak oldu. Bizler de bu mutlu aile tablosunu görünce çektiğimiz sıkıntılara değdiğini görmüş olduk. Müsabakanın hazırlanması ve gerçekleşmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.