Anne adayı hamile bayanların sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmesine ve bilinçli anne olarak yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Hamilelik Okulunda 4’üncü dönem eğitimlerine başlandı. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından “Bilinçli anneler, sağlıklı nesiller” sloganıyla yola çıkılan Hamilelik Okulunda 4’üncü dönem eğitimlerine başlanıldı. Kent Konseyi binasında devam eden eğitim programına Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat Karayel, anne adayları ve eşleri katıldı. Anne adaylarının hamilelik sürecinde dikkat etmesi gereken konulara değinen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat Karayel, “Gebelik bir hastalık değil, yaşamınızda keyifle geçirmeniz gereken, içinde heyecan ve endişelerin olduğu bir dönem. Bunun için bazı konulara dikkat etmek lazım. Gebelikte özellikle temizliğe önem verilmeli. Diş sağlığına ve diş bakımına özen gösterilmeli. Hamilelikte 10-12 kilo alınabilir, ancak daha fazla kilo alınmamalı. Etrafınız sizi yemeye yönlendirebilir. Buna dikkat edin. El temizliğine özellikle özen gösterilmesi gerekiyor. Havaların soğuması ile birlikte gripe dikkat edin. Grip aşısı yaptırabilirsiniz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Hamilelik Okulu çok verimli bir proje” 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, aile olgusuna önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin, bilinçli anneler ve bilinçli toplum yetişmesini hedeflediğini belirterek, “Büyükşehir Belediyemizin Ailemi Seviyorum projesi çerçevesinde yürütülen Evlilik Okulu ve Hamilelik Okulu ile sizlerin bu süreçleri en iyi şekilde geçirmenizi amaçlıyoruz. Hamilelik Okulu, hamilelik sürecini eğitimli ve bilinçli bir şekilde tamamlamanızı sağlayacak olan çok verimli bir proje. Ben hamilelik döneminizin güzel bir şekilde geçmesini diliyorum” dedi. 

Öte yandan 4’üncü dönemine giren Hamilelik Okulunda üç hafta sürecek olan eğitimlerle; anne adaylarına anne sütü ve emzirmenin önemi, gebelikte beslenme, gebelik psikolojisi ve aile planlaması konularında eğitim verilecek.