Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, Ege Bölgesi’nde 70 bin ünite kan açığı olduğunu belirterek, bu açığı kapatabilmek için çalıştıklarını söyledi.
14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla Denizli'de kan bağışında bulunan idareciler ödüllendirildi. Kelleci Restaurant'ta düzenlenen plaket törenine Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Türkiye Kızılay Derneği Ege Bölge Gökhan Gök, Denizli Şube Başkanı Habib Yıldız, Denizli Ticaret Odası(DTO) Başkanı Necdet Özer ve çok sayıda ödül almaya hak kazanan davetli katıldı.
Törende, gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gök, Türk Kızılayı’nın Ege’de, Sağlık Bakanlığı adına yürüttükleri çalışma ve kampanyalar çerçevesinde Manisa, Uşak, Denizli, Aydın, Muğla ve İzmir'deki 155 hastanenin kan ihtiyacını karşıladıklarını ifade etti. Gök; bölgede, yıllık 300 bin ünite kan bağışının gerekli olduğunu 70 bin ünite açık olduğunu dile getirdi.
Başkan Zolan da kan vermenin önemine değinerek, “Vatana kan vermek ve vatanın üzerinde yaşayan insanlara kan vermek çok önemlidir. Kızılay’da kurum olarak önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Delikliçınar Meydanı’nda hiçbir araç bulamazsınız. Orada stant bile açtırmıyoruz. Bayramyeri Meydanı’nda da durum böyledir. Sadece ve sadece Kızılay’ın aracı buralarda bulunabilir, kan vermek isteyenlerimize yardım edebilir. Biz de Kızılay için görevimizi ve üzerimize düşen neyse yapmaya devam edeceğiz. Şu andaki Merkez Kızılay binamızda belediyemizce verilen binadır.” dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de bir kişiyi kurtarmanın bütün insanlığı kurtarmakla eş değer olduğunu ifade ederek, ‘Sizler kan vererek bir kişiyi değil bütün insanlığı kurtardınız. Kızılayımız ise dünyanın her yerinde dalgalanan bayrağımızdır. Pakistan, Hindistan ve diğer tüm ihtiyaç duyulan yerlerde Kızılay’ı görürsünüz. Biz ziyaretlerimizde Kızılay’ı oralarda görünce gurur duyuyoruz. Kızılayımızı bugünlere getiren herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise Türkiye ve dünyada kimin başı dara düşse yardımına ilk koşan kuruluşların başında Kızılay’ın geldiğini vurgulayarak, “Kızılay, Türkiye’nin gururudur. Ülkemizin ve dünyanın dört köşesinde Kızılay’ın yardım elini görürüz. Denizlimiz ise her işte olduğu gibi Kızılay’a kan bağışlama işinde de öncü bir ilimizdir. Kan veren herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, kan bağışında bulunan kişi, kurum ve kuruluşlarla Kızılay’a çeşitli destekte bulunan kurumlara plaket verildi.