Denizli'nin Buldan Dr. Abdullah Sayıner Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne hayırsever işadamı Ali Ulvi Bakkal ve kardeşi Adnan Bakkal ek bina yaptıracak.
Ek bina için protokol, Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in de katıldığı törenle valilikte imzalandı. İmza törenine hayırsever işadamları Ali Ulvi Bakkal ve kardeşi Adnan Bakkal, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Buldan Belediye Başkanı Fahri Şevik ve Denizli Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş katıldı.
Törende Vali Demir, Denizli’de başta eğitim ve sağlık olmak üzere her sektörde hayırseverlerin büyük destekler verdiğini söyledi. Denizli’de son 8 yılda eğitime devletin 75 milyon TL destek verdiğini, hayırseverlerin ise 56 milyon TL destekte bulunduğunu belirten Vali Demir, “Devletin yaptığı yatırımın üçte ikisi kadar hayırseverlerimiz katkı verdiler. Ben inanıyorum ki, ülkemizde hayırseverlerimizin verdiği desteğin en yüksek olduğu il Denizli.” dedi.
Buldan’daki Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin Türkiye’de örnek bir hastane olduğunu vurgulayan Vali Demir, “Göğüs Hastalıkları Hastanesi, ilçede olup da bu kadar doluluk oranına ulaşan nadir hastanelerden bir tanesidir. Göğüs hastalıklarının tedavisinde ilçemizin coğrafi şartlarının uygunluğu nedeniyle 2010 yılında doluluk oranı yüzde 85.6, 2011 yılında yüzde 80, 2012 yılının ilk üç aylında ise yüzde 101 olarak gerçekleşmiş. Buradaki mevcut 96 yatak sayısının vasıflı yataklar olmaması nedeniyle Sağlık Bakanlığımızın ülkemizde gerçekleştirdiği reform şartlarına uygun değildi. Hayırsever iki kardeş buraya ek bina yapmak için talepte bulundular. Uygun görüldü. 50 yataklı hastaneyi de yaptığımızda koğuş sisteminden, iki yataklı vasıflı odalara kavuşmuş olacağız. Tüm Denizlililer adına kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Buldan Dr. Abdullah Sayıner Göğüs Hastalıkları Hastanesi ek bina protokolü Vali Abdülkadir Demir, hayırsever işadamları Ali Ulvi Bakkal ve kardeşi Adnan Bakkal tarafından imzalandı. 50 yatak kapasiteli olan ek bina 1 milyon 500 bin TL’ye mal olacak ve tamamı hayırsever tarafından karşılanacak.