Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Servisi’ne başvuran 63 yaşındaki hasta, eş zamanlı yapılan iki operasyonla sağlığına kavuşturuldu.

Nefes darlığı çekme ve günlük işlerini yapamama şikâyetiyle Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Polikliniğine başvuran 63 yaşındaki Fatmana Gençoğlu yapılan muayene ve tetkiklerin sonucunda ‘Mitral Kapaklarda Yetmezlik’ tanısı konularak ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyat sonucunda Gençoğlu sağlığına kavuşturuldu.
Ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan hastanın durumu ve yapılan ameliyatla ilgili bilgi verdi. Açık kalp cerrahisinde mitral kapak cerrahisinin son derece önemli bir alan olduğunu belirten Saçkan şunları söyledi: “Çoğunlukla romatizmal sebeplerle mitral kapaklarda yetmezlik veya darlık şikâyetleri gelişir. Bu durum hastalarda kalp yetmezliği, nefes darlığı, ağrı, efor kapasitesinde düşme şikayetiyle karşımıza çıkar. Bu durumdaki hastalara mitral kapak tamiri ve mitral kapak replasmanını Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Servisi’ne başarıyla yapmaktayız. Bu hastalarda mitral kapak hastalığı ile beraber sıklıkla Atrial Fibrilasyon dediğimiz kalp ritim bozukluğu da görülmektedir. Bu hastalara kliniğimizde mitral kapak ameliyatıyla eş zamanlı  Radyofrekans Ablasyon Tedavisini de yapmaktayız” dedi.
63 yaşındaki Fatmana Gençoğlu’na da Mitral Kapak Replasmanı ile birlikte Radyofrekans Ablasyon Yöntemiyle Atrial Fibrilasyon ritim bozukluğu tedavisi yapıldığını anlatan Op. Dr. Gökhan Saçkan, hastanın şikâyetlerinin ameliyattan sonra bittiğini, hastanın sağlığına kavuşarak taburcu edildiğini ve Denizli Devlet Hastanesi’nde bu tedavi yönteminin başarıyla yapıldığını ifade etti.
Geçirdiği ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Fatmana Gençoğlu da kendisni çok iyi hissettiğini ameliyat olmadan önce merdiven çıkma, yemek yapma gibi günlük işlerinde çok zorlandığını ama ameliyattan sonra kendi işini kendisinin yapabildiğini belirtti.