3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Denizli'de bir çok etkinlik düzenlendi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinlikte özel öğrenciler yeteneklerini sergiledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda folklor, sema gösterisi, mehter gösterisi yapan zihinsel engelli özel öğrenciler, Down Kafe'de şarkılar eşliğinde yeteneklerini gösterdi. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen Dünya Engelliler Günü etkinlikleri Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda devam eden programa AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Vali Yardımcısı Kemal İnan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, davetliler, engelli dernekleri, engelliler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı. Herkesin bir engelli adayı olduğunu kaydeden Denizli Milletvekili Cahit Özkan, "Ulusal ve uluslararası statükoya baktığımızda savaşla, terörle, kaosla ve kavgalarla yeni engellerin ve engellilerin oluşturulmaya çalışıldığını üzüntüyle görüyoruz. Sadece 15 Temmuz'da 2 bin vatandaşımız gazi oldu. Bunların bir kısmı engelliler dünyasına katıldı" dedi. 

Vali Yardımcısı Kemal İnan da, eskiden yasal olanaklar ve mali kaynakların daha kısıtlı olduğunu belirterek "Eskiden makamımıza engelli bir vatandaş geldiğinde ızdırap içinde dinleyerek, hiçbir şey yapamamanın acısını yaşıyorduk. Şimdi engellilerimize, yaşlılarımıza, çocuklarımıza ve şehit ailelerimize devletimizin sunduğu imkanlar karşısında gurur duyuyoruz" dedi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise, "Engelli ya da engelsiz aslında hepimiz bir ve beraberiz. Artık bütün engellilerimiz eğitimlerini almakta ve iş sahibi olabilmektedir. Bugün engelli vatandaşlarımız belediyemizin onlar için yapmış olduğu tüm hizmetlerden yararlanabiliyor" diye konuştu.

Kutlama programında İbrahim Cengiz Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri işaret diliyle İstiklal Marşı'nı söyledi, folklor gösterisi yaptı. Polis Amca Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin semazen ekibi sema gösterisiyle alkış aldı. Çamlık Özel Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri folklor gösterisi yaptı. Denizli Umut Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği'ne üye zihinsel engelli öğrenciler ilahiler okudu. İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin kurduğu mehter takımı mehteran gösterisi yaptı. Zihinsel engelli öğrencilerin gösterileri etkinliğe katılanlar tarafından ayakta alkışlandı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nun ardından Down Kafe'de engelliler için eğlence düzenlendi. Engelli öğrenciler Ayba Aydın'ın seslendirdiği şarkılara eşlik etti, gönüllerince eğlendi.