Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından otistik, spastik ve dawn sendromu olan kişilere yönelik art terapi başlatıldı. Monica Fetisofya tarafından verilecek olan terapilerde engelli kişilerin iç dünyasında yaşadığı olayların sanat ile dışa vurmaları amaçlanıyor.
Terapinin büyük ölçüde etkili olacağını kaydeden Kent Konseyi Genel Sekreteri Esma Toksoy, "Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından başlatılan bu proje engelli vatandaşların gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Terapi ile engellilerin yaşam kalitelerini artırarak topluma daha iyi entegre olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi
"Engelli olmak sanata engel değil" diyen Monica Fetisofya ise, Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engeliler Meclisi tarafından hayata geçirilen bu çalışma engeli vatandaşların kendilerini tanımaları ve özellikle iç dünyalarında yaşadıkları olayların dışarıya yansıması adına büyük önem taşıdığını söyledi. Fetisofya, "Art terapi sanat terapisi olarak adlandırılmaktadır. Bu terapide resim, müzik, dans gibi sanat dallarından yararlanılarak kişinin yetenekleri de ortaya çıkarılmaktadır. Yani, sanat yolu ile ortaya çıkan ürünle neler yapılacağı, onun iyileştirici gücünün nasıl yararlanılacağı sanat ve terapinin birleştiği nokta olmaktadır. Ben engelli olmanın sanata engel olmadığını tam aksine kişinin iç dünyasını renklendirdiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. Fetisofya, terapiye katılan engelli vatandaşların mevcut durumlarından çıkıp kendilerini ifade edebilmelerine kadar desteklerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.