Organ bağış oranları ise Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de yok denecek kadar az olduğu bu süreçte bu hafta  Organ Bağış Haftası  olarak değerlendiriliyor. Denizli Devlet Hastanesi’nde de hafta dolayısıyla önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. Hafta dolayısıyla  organ bağışı ile ilgili bilinçlenmeyi sağlamak başta olmak üzere, organlarını bağışlayarak onlarca kişiye yeni bir hayat veren kişilerin ailelerine plaket verildiği bir tören düzenlendi.  Törene Vali Şükrü Kocatepe başta olmak üzere protokol üyeleri, öğrenciler, organ bağışıyla hayatları değişen hastalar ve ölümleri sonrası organları bağışlanan kişilerin aileleri katıldı. 

HER İKİ SAATTE ORGAN BEKLEYEN BİR KİŞİ ÖLÜYOR
Türkiye’de her iki saatte bir kişi organ nakli olmak için sıra yani bir bağışçı beklerken hayatını kaybediyor. Bu bilgiyi Denizli’de sağlığın en yetkili ismi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Acar verdi. Acar, organ bağışı noktasında yeterince bilince ulaşamaz ve organ bağışını yapmazsak birçok kişinin de acı bir gerçek olarak hayatlarını kaybetmeye devam edeceğini söyledi. Bu nedenle herkesi organ bağışına davet etti. 

İKİNCİ KEZ DOĞDUK
Törende organ yetmezliği dolayısıyla hayatları adeta kararan ve organ nakliye ile iyileşerek yeniden dünyaya geldiklerini belirten hastalarda birer konuşma yaptı. Organ bağışı bekleyen binlerce insanın bulunduğunu belirterek, “Ölüm sonrası kimseye organları bir fayda sağlamayacak. Ancak bağışlanırsa onlarca kişiye umut olacak ve yeni bir hayat sunulacak. Bizde yeni bir hayata kavuştuk. Bu bilince sahip olarak organlarını bağışlayan herkese teşekkür ediyoruz. Herkesi organ bağışı yapmaya çağırıyoruz” dediler. Organ bağışı yapan ailelerin fertleri de, kaybettikleri yakınlarının organ bekleyen kişilere de hayat vermesinden dolayı çok mutlu olduklarını acılarını bu şekilde hafiflettiklerini söyledi. Onlarda herkesi organ bağışına davet etti. İşte o anlarda duygulu anlar yaşandı. Yakınlarını hatırlayan aileler duygulu anlar yaşarken gözyaşlarını tutamadı. Törende organları bağışlanan kişilerin adına ailelerine plaket verildi. Ve Denizli Devlet Hastanesi’nin Hayat Ağacı’na işlenerek isimleri ölümsüzleşti. 

İŞTE O FOTOĞRAF
Türkan Cengiz daha 13 yaşında.  Geçtiğimiz yıl Ekim ayında 35 yaşındaki annesi Saniye Kartal’ı kalp krizi sonrası kaybetmiş. Küçük kızın hayatından en önemli varlığı annesi kopmuş. Anneannesi Gönül Karakılıç aile olarak ölümü sonrası kızının organlarını bağışladıklarını belirterek, “Genç yaşta ömrünün baharında vefat etti. Acımız halen çok taze. Bize torunum Türkan  O’nun hediyesi olarak kaldı. Tek tesellim kızımın 3 kişiye yeni bir hayat olması” dedi. Küçük kız ise, annesini çok özlediğini vurgulayarak, “Keşke yanımızda olsaydı ama, maalesef o artık yok. Ama annem 3 kişide yaşıyor” diyerek organ bağışının önemine daha o yaşta atıfta bulundu. Törende annesi adına plaketi de kızı Türkan anneannesi Gönül Karakılıç ile birlikte aldı. İşte o anlarda duygulu anlar yaşandı. 

Plaket töreni sonrası ise hafta dolayısıyla gerçekleşen resim yarışmasında  derece elde eden öğrencilere ödül verildi.