Denizli’deki Nalan Kaynak Anadolu Lisesi'nde görev yapan ve aynı zamanda Eğitim-İş Şube Başkanı olan matematik öğretmeni Namık Kemal A.’ya, 9. sınıf öğrencisi K.K.(15)'yi dövdüğü gerekçesiyle yer değiştirme cezası verildi. Denizli İl Eğitim denetmenlerinin raporu üzerine toplanan Öğretmen Atama Komisyonu, Namık Kemal A.'nın, eski okulunun yakınında bulunan Hilmi Özcan Anadolu Lisesi’ne gönderilmesine karar verdi. Yeni görev yeri değişikliği, Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in onayının ardından gerçekleşecek.

EĞİTİM-BİR-SEN: BAŞKA BİR ÖĞRETMEN OLSAYDI, EN ÜCRA YERE GÖNDERİLİRDİ
Namık Kemal A.'nın suçlu olduğunun ortaya çıktığını, buna rağmen küçük bir ceza verildiğini söyleyen Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet Sert, “Başka disiplin cezası var mı bilmiyorum. Normal bir öğretmen böyle bir şey yapsaydı, en ücra yere gönderilirdi ancak kamuoyuna mal olmuş bir olayda, böyle hafif bir yer değişikliğiyle aynı statüde, şehir merkezinde, rahatının bozulmayacağı bir şekilde yerinin değiştirilmesi, öğretmenlerde adalet duygusunun zedelenmesine sebep olmuştur. Herkes, ‘Biz böyle bir şey yapsaydık, acaba yerimiz neresi olur?’ demektedir.” şeklinde konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Nalan Kaynak Anadolu Lisesi matematik öğretmeni ve Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal A.'nın, 9. sınıf öğrencisi K.K.'yi, kravat takma konusu yüzünden koridorlarda kafasını duvarlara çarpa çarpa iki kat yukarıya çıkardığı iddia edilmişti.