Muğla’nın Milas ilçesinde epidermolizis bülloza hastalığı ile dünyaya gelen ve yemek yiyemeyen 6 yaşındaki Metecan Görgüç’ün tedavisi için ailesi çare arıyor.
Muğla’nın Milas ilçesinde Mehmet Emin ve Ayşe Görgüç çiftinin ikinci çocukları olarak 6 yıl önce dünyaya gelen Metecan, o günden bugüne doktor doktor geziyor. Dünyaya geldiği Yatağan ilçesinde doktorların ‘Bu yaşamaz alın evinize götürün’ sözlerine aldırış etmeyen aile, 6 yıldır çocuklarının derdine kapı kapı derman arıyor. İlk olarak aylık 2 bin lirayı aşan maliyetle Avrupa’dan getirilen ilaçlarla hayata tutunan Metecan, her gün vücudunda yeni bir yara ile uyanıyor.
Baba Mehmet Emin Görgüç, “O kadar narin bir teni var ki, tuttuğunuzda bile büyük bir yaraya dönüşebiliyor” dedi. Oğlunun vücudunda kabaran noktalardaki ödemleri iğne ile boşaltan Görgüç, “Bu bakımı her gün defalarca yapıyoruz, aksi halde yaraları daha da büyüyor” diye konuştu.
“Para değil derman arıyoruz” diyen baba Görgüç, “Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da dahil olmak üzere nerede ise tüm devlet büyüklerimize mektuplar attım. Tek beklentim çocuğumun derdinin dermanı nerede ve ne şekilde olabilecekse onu bulmak. Ben bir yurttaş olarak 6 yıldır ancak oğlumu bir şekilde hayatta tutmayı başardım ama artık onun da sabrı kalmadı. Artık asabi bir çocuk oldu. Yemek bile yemiyor. Acıları kaldıramıyor. Ne olur bize devletimiz sahip çıksın” diyerek yardım istedi.
Milas’a bağlı Kırcağız köyünde yaşayan Görgüç ailesi, şimdilik tedavilerini fayda gördükleri Ege Lokman’ın programı ile sürdürüyor. Ege Lokman’dan aldıkları ilaçlarla en azından çocuklarının yemek yediğini ifade eden baba Görgüç, “Biz yıllardır gücümüz yettiğince oğlumuzu yaşatmak için mücadele ettik. Ama bu derdi veren Rabbim mutlaka dermanını da vermiştir umudundayız. Biz, bize yol gösterecek birini arıyoruz” dedi.